Viborg klar med plan for besøg på plejehjem – mangler kun én ting

Kommunen arbejder med planer for to slags besøg på plejehjemmene.

Siden den 18. marts har der været besøgsrestriktioner på landets plejehjem. Men nu er der lys forude for beboere og for dem, der ønsker at komme på besøg.

Fredag indgik regeringen og flere af folketingets partier en aftale om lempelse af besøgsrestriktionerne.

I Viborg Kommune har der derfor allerede lørdag været møde, og her blev der lavet en plan for, hvordan besøg skal foregå. Nu mangler bare retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

- Det er rigtig positivt, at der med aftalen nu bliver muligt at tilgodese en meget sårbar gruppe, nemlig de ældre. Det er dejligt, at vi får nogle klare rammer at arbejde efter, og der er ingen tvivl om, at muligheden for udebesøg under sikkerhedsmæssigt forsvarlige rammer er meget efterspurgt hos både vores beboere og deres pårørende. Nu er vi klar med en plan for udebesøg, så vi kan rykke lige så snart, Sundhedsstyrelsens retningslinjerne kommer – og jeg håber inderligt, at der sker inden for den nærmeste fremtid, siger Lone Langballe, der er formand for kommunens Ældre- og Aktivitetsudvalg.

Plan for udebesøg i Viborg Kommune

  Stor tak

  Der er mange, der har forsøgt at støtte de beboere, der ikke har kunnet få besøg, efter coronakrisen har gjort sit indtog i Danmark.

  For det sender Ældre- og Aktivitetsudvalget nu en stor tak.

  - Det varmer os rigtig meget at se det sammenhold og den næstekærlighed, der bliver udvist af rigtig mange på tværs af hele kommunen, siger Lone Langballe og fortsætter:

  - Medarbejderne skal også have en stor tak for den store indsats, de yder for at holde smitten på afstand samtidigt med, at de drager omsorg for vores ældre medborgere.

  Der er blandt andet blevet støttet med blomster, chokolade og øl.

  Før Viborg Kommune dog kan åbne for besøg på plejehjemmene, skal der altså komme retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

  Tema

  Coronavirus


  Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.