Sportsklubber positive over Venstres forslag: - Det kribler i folk for at komme i gang

I Herning Tennisklub og Struer Sejlklub tager de godt imod Venstres initiativ om at kigge på genåbning af foreningslivet.

Det giver mening at åbne op for foreninger og sportsklubber, hvor sportsgrenen ikke indebærer fysisk kontakt til andre.

quoteSå længe folk spritter af og tager deres forholdsregler, inden de går i gang, så ser jeg ikke nogen problemer.

Jonas Vallebæk, formand, Herning Tennisklub

Det mener flere foreninger her i landsdelen, som glæder sig over Venstres forslag om en gradvis åbning af foreningslivet.

- Det er et godt intitativ. Det er der behov for - både for klubben og for folk, som har brug for at komme ud og røre sig, siger Jonas Vallebæk, der er formand i Herning Tennisklub.

I tennisklubben har de allerede fået henvendelser fra medlemmer, der gerne vil i gang med at svinge ketsjeren igen snart. 

- Det kribler i folk for at komme i gang, fortæller klubformanden.

Tennisbanerne i Herning ligger foreløbigt stadig øde hen. Men så snart klubben får tilladelse til det, kan de være klar til at åbne indenfor kort tid.

Og når det sker, mener klubformanden ikke, at tennisspillet udgør nogen stor smitterisiko. For tennis er ikke en kontaktsport.

- Så længe folk spritter af og tager deres forholdsregler, inden de går i gang, så ser jeg ikke nogen problemer, siger Jonas Vallebæk.

Formand for Struer Sejlklub, Tommy Venø Jensen, mener, at det giver god mening at kigge på en genåbning af eksempelvis hans sejlklub. 
Formand for Struer Sejlklub, Tommy Venø Jensen, mener, at det giver god mening at kigge på en genåbning af eksempelvis hans sejlklub. 
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Godt, hvis det er forsvarligt

I Struer Sejlklub blev alle aktiviteter - som i resten af Foreningsdanmark - sat i bero fra den ene dag til den anden. Også her er formanden positiv over Venstres initiativ. 

- Så længe man kan gøre det forsvarligt, og det ikke skaber en smittespredning. Det kan ikke nytte, at vi åbner op alt for hurtigt og må lukke det hele igen, fordi vi ik kan styre det. Hvis vi kan lukke op forsvarligt, vil det være rigtig godt, siger Tommy Venø Jensen, formand i Struer Sejlklub.

Når klubbens 400 medlemmer er på havet, sejler de typisk ikke særlig mange sammen. Hvis det bliver relevant, kan klubben også lave begrænsninger om, at man kun må sejle to eller tre i hver båd.

På den måde er der mindre risiko for smitte, og forældre kan være mere trygge ved at sende deres børn afsted til sejlads.

- Jeg tror, der er mange forældre, der gerne vil have deres børn til nogle aktiviteter igen, siger formand Tommy Venø Jensen. 

Folk skal ud at bevæge sig igen

Det er netop sportsgrene som tennis og sejlsport med god fysisk afstand, som partiet Venstre i dag har foreslået, at man kunne kigge på en gradvis åbning af. Vel at mærke kun hvis det kan ske på en tryg og sikker måde.

- Lige nu har vi danskere, der har masser af fritid, men det vi normalt gør - bruger idrætslivet - det kan vi ikke, for det er lukket ned. Derfor har vi brug for at foreningerne og Sundhedsstyrelsen bliver sat sammen og får lavet en vejledning, der gør, at folk kan komme ud og bevæge sig igen, siger Kristian Jensen, der sidder i Folketinget for Venstre, til TV MIDTVEST.

Det handler om danskernes helbred, men også om klubbernes overlevelse på efter corona.

- På den anden side af krisen skal vi stadig have stærke foreninger og folk, der bevæger sig. Vi skal også have et fællesskab, siger Kristian Jensen (V).

Skal igennem myndighederne

Selvom det er et sympatisk forslag fra Venstre, så er det - som med alt andet i denne tid - op til sundhedsmyndighederne at vurdere, hvad der skal gøres. Det mener Anette Lind fra Socialdemokratiet, der er medlem af Folketingets sundhedsudvalg.

quoteIntet i Danmark skal være lukket et sekund mere end nødvendigt, men vi bliver nødt til at lytte til sundhedsmyndighederne

Anette Lind, Socialdemokratiet

- Jeg ved jo, at alt andet også står på spring for at blive åbnet igen, og vi arbejder på højtryk for netop at få åbnet Danmark. Men planen for det bliver nødt til at gå igennem sundhedsmyndighederne, siger Anette Lind (S).

Hvis man kan finde sportsgrene, hvor det er forsvarligt at åbne, er hun dog ikke afvisende. 

- Intet i Danmark skal være lukket et sekund mere end nødvendigt, men vi bliver nødt til at lytte til sundhedsmyndighederne, samtidig med at partierne og lederne bliver enige om en retning, siger hun.

Foreninger hilser Venstres forslag om at få foreningslivet i gang igen velkommen.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.