Jysk Energi vil redde foreningslivet med tre millioner kroner

Forsyningsselskabet Jysk Energi A.m.b.a. har besluttet at støtte foreninger, som er ramt af coronakrisen.

Mejrup Pumptrack bane modtog 75.000 kroner fra Jysk Energi i forbindelse med deres åbning i 2019. Foto: Jysk Energi

Det er hårdt at være frivillig forening under coronakrisen. Aflyste fodboldstævner, gymnastikopvisninger og musikforestillinger har kostet foreningerne dyrt, men nu er der hjælp at hente.

Vi har ikke en illusion om, at vi kan dække alle huller og tab, der har været, men vi tror, det kan være en rigtig god håndsrækning.

Lars Naur, administrerende direktør, Jysk Energi

Forsyningsselskabet Jysk Energi A.m.b.a., der er ejet af 30.000 forbrugere i Holstebro, Lemvig og Struer Kommune, har valgt at donere tre millioner kroner til hårdt trængte foreninger og institutioner.

- Vi er i en helt særlig situation. Det her er et sted, hvor vi kan hjælpe og gøre en forskel for vores ejere. Der er meget fokus på at hjælpe erhvervslivet gennem hjælperpakker, så vi har vurderet, at det her er et sted, vi kan hjælpe, siger Lars Naur, der er administrerende direktør i Jysk Energi.

Pengene er udelukkende tiltænkt frivillige foreninger og institutioner, der har lidt tab på grund af coronakrisen.

Ansøgningskrav

  • Ansøger skal være en organisation, forening, klub eller institution, som arbejder ”non-profit”
  • Ansøger skal være hjemhørende i Holstebro, Lemvig eller Struer Kommune
  • Ansøger skal have lidt et tab som følge af coronaudbruddet gennem nedlukning eller aflysning af arrangementer
  • Ansøgningsfristen er 1. juni 2020

- Grundlæggende håber vi på, at det betyder, at vi hurtigere kan komme tilbage til en normal situation, hvor foreningslivet kan køre videre som før, siger Lars Naur.

Ikke hjælp til alle

De berørte foreninger skal søge om pengene gennem et ansøgningsforløb, og herefter vil fire bestyrelsesmedlemmer vurderer, hvilke foreninger der skal have hjælp. Jysk Energi forventer, at det vil blive nødvendig at vælge mellem ansøgningerne.

- Det er vores klare forventning, at der vil komme rigtig mange ansøgninger. Vi har ikke en illusion om, at vi kan dække alle huller og tab, der har været, men vi tror, det kan være en rigtig god håndsrækning, siger Lars Naur.

Normalt støtter Jysk Energi foreningslivet med 1,2 millioner kroner årligt. Med coronadonationen betyder det, at der i 2020 vil være 4,2 millioner kroner til foreningslivet.