Slut med at være ”en spøgelsesby” – i dag får 22 butikker i Skjern pudset vinduer

Mandag genåbner store dele af landsdelen. Derfor har butiksejere travlt med at gøre alt klar til atter at byde kunderne indenfor.

Mandag er en dag mange her i landsdelen har set frem til. Ikke mindst de butiksdrivende, som nu endelig kan åbne dørene igen. 

- Lige nu er vi ved at lægge de sidste varer på hylderne, så vi er klar til i morgen, siger en spændt Tine Larsen, der er en af de butiksindehavere i Skjern, som ser frem til i morgen.

quoteDet bliver bare generelt rigtig rart, at der igen sker noget. Det har været sådan lidt en spøgelsesby, mens det hele har været lukket ned

Mads Paggaard, Skjern.

I Skjern Handelsstandsforening har de i anledning af den store genåbningsdag hyret en vinduespudser, så samtlige butiksvinduer kan stå skinnende rene til i morgen. 

- Der er 22 butikker der har bedt om at få pudset vinduer. Jeg tror jeg har brugt tre-fire timer på at pudse butiksvinduer her. Jeg synes det er vigtigt, at det ser ordentligt ud, når vi genåbner, siger Bent Sørensen fra Skjern Rengøring. 

Inde bag vinduerne render Tine Larsen rundt og gør de sidste detaljer klar. 

- Vi glæder os rigtig meget. Og vi skal nok nå at være klar til i morgen, siger Tine Larsen, der er indehaver af Cara-B i Skjern. 

Enden på en hård periode

Tiden med med lukkede døre har været hård for hendes butik, der sælger modetøj og lingeri. 

- Det har været en virkelig træls periode, men vi har også lært noget af den. Men det har haft store økonomiske omkostninger og vi har jo måtte sende folk hjem, så det har været hårdt, siger Tine Larsen. 

Butikkerne er ved at gøre klar til mandag, hvor de igen kan åbne dørene for kunder.
Butikkerne er ved at gøre klar til mandag, hvor de igen kan åbne dørene for kunder.
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Men i morgen går det altså løs igen. Og det glæder morgendagens potentielle kunder sig også til. 

- Det bliver bare generelt rigtig rart, at der igen sker noget. Det har været sådan lidt en spøgelsesby, mens det hele har været lukket ned, siger Mads Paggaard fra Skjern. 

- Jeg glæder mig til at kunne komme ud at se på tøj igen, så man kan se det i virkeligheden fremfor online hele tiden, Anne-Louise Holm fra Skjern. 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.