Genåbning mandag: Regionerne øger testkapaciteten massivt

Mandag er store genåbningsdag mange steder. Derfor har regionerne her i landsdelen øget testkapaciteten massivt.

Der er travlt på testcentrene op til skolestart og butiksåbninger mandag.

- Vi kan godt lige følge med, men der er helt sikkert mere at se til, end der har været længe, siger Karina Willemoes Ladefoged, leder af testcentrene ved Hospitalsenhed Vest.

quoteRegionen har udvidet meget på testkapaciteten, så vi har tider nok til alle.

Karina Willemoes Ladefoged, leder af testcentrene ved Hospitalsenhed Vest.

I Herning og Holstebro er testkapaciteten skruet op fra 1600-1700 om dagen til 2600. 

Før blev tiderne knapt nok booket, og i de her dage bliver de revet væk, så der kommer væsentligt flere mennesker forbi testcentrene.

- Januar var en stille måned for os på testcentrene, men nu er der run på igen.

Samme billede tegner sig i Region Nordjylland, hvor der også er skruet gevaldigt op for testkapaciteten. 

Fra på mandag er der maksimalt 20 kilometer til en test for corona i regionen. Langt de fleste nordjyder vil dog i praksis have en meget kortere afstand. 

I forbindelse med den gradvise genåbning af Region Nordjylland er et fintmasket og lettilgængeligt testtilbud nemlig afgørende.

Det tager regionen konsekvensen af, og der er derfor oprettet flere teststeder og flere dage med test i samarbejde med Falck, der står for hurtigtestene, som foretages gennem næsen, mens Region Nordjylland står for de såkaldte PCR-test, der foretages med skrab i munden.

- Vi har selvfølgelig en stor forpligtelse til at sikre mange testmuligheder lige nu og her, da et negativt testresultat er en forudsætning for at skoleeleverne kan møde ind på mandag, siger kontorchef i regionens Sundhedsplanlægning, Jacob Bertramsen i en pressemeddelelse.

Testtider nok til alle 

Og sådan er det også i Region Midtjylland, hvor Karina Willemoes Ladefoged godt tør love, at der er tider nok til det ekstra pres, der vil komme. 

- Regionen har udvidet meget på testkapaciteten, så vi har tider nok til alle. I princippet er der ikke noget loft for, hvor mange vi kan teste, så vi prøver løbende at skrue op, når det er nødvendigt, siger Karina Willemoes Ladefoged, og fortsætter: 

- Vi har åbnet testcentre flere forskellige steder, så borgerne vil opleve gode valgmuligheder, når de skal booke en test – også selv om der er mere travlt lige nu.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.