Ny melding koster Jyllands Park Zoo millioner: - Det er forvirrende for alle parter

Ejeren af Jyllands Park Zoo kalder det forvirrende for alle parter, at åbningen af zoologiske haver nu er udsat.

Lørdag skulle have været en festdag i Jyllands Park Zoo. Men nu ender den som de mange foregående lørdage – uden gæster.

quoteHvis der havde været lidt mere klare linjer, havde det været nemmere.

Ove Nordestgaard, ejer, Jyllands Park Zoo

Det var ellers planen, at Jyllands Park Zoo skulle åbne, men efter ændrede retningslinjer fra Rigspolitiet har ejer Ove Nordestgaard været nødsaget til at udsætte åbningen og sende flere medarbejdere hjem igen.

- Det er ren op- og nedtur. Men det har nok noget at gøre med, at man ikke lige ved, hvilket ben man skal stå på. Så kommer der nye retningslinjer, og dem efterfølger vi jo. Om det er fornuftigt eller ej, er svært at sige, forklarer Ove Nordestgaard om situationen.

Rigspolitiets ændrede retningslinjer kommer efter, at erhvervsminister Simon Kollerup og justitsminister Nick Hækkerup har udtrykt betænkeligheder ved, at zoologiske haver kunne åbne.

- Det er forvirrende for alle parter i det her løb. Hvis der havde været lidt mere klare linjer, havde det været nemmere. Men der er ingen, der kender det, vi står midt i. Så vi er nødt til at tage det time for time og se på ændringerne, siger zoo-ejeren.

Ikke 100 procent forståeligt

Ove Nordestgaard har valgt, at han vil følge myndighedernes retningslinjer. Så selvom det ikke er ulovligt for ham at åbne lørdag som planlagt, holder han sig fra det.

Det er dog ikke alle fibre i hans krop, der kan forstå, hvorfor zoologiske haver som hans egen ikke må åbne.

- 20 procent af mig kan forstå det. Men 80 procent tænker mere, at man skal åbne Danmark lidt, og folk skal i gang med at bruge nogle penge – for det er det, der skal til, siger han og fortsætter:

- Der er jo noget på den anden side af denne krise. Så det vil sige, at vi jo bare skal igennem den på en eller anden måde, så spørgsmålet er bare, hvordan det skal foregå.

Ove Nordestgaard kalder det frustrerende, at han ikke kan åbne Jyllands Park Zoo, når der er så store arealer.

"Vi snakker om millioner"

Coronakrisen har allerede nu haft økonomiske konsekvenser for Jyllands Park Zoo. Den forventede åbning lørdag bragte derfor glæde.

Men den glæde er forsvundet igen. Især når der ses på budgetterne.

- Det er mange penge. Vi snakker om millioner. Men der må hjælpepakkerne jo hjælpe. Det er vores håb den vej rundt. Vi kan ikke leve af ingenting. Omkostningerne kører bare. Men det må vi tage derfra, siger Ove Nordestgaard.

De forskellige udmeldinger har fået humøret til både at gå op og ned hos zoo-ejeren og hans ansatte. Derfor beskriver han sin zoo som vingeskudt på nuværende tidspunkt.

quoteDet er jo folks sikkerhed, det hele går på.

Ove Nordestgaard, ejer, Jyllands Park Zoo

- Vi er lidt vingeskudt flere gange nu. Først den ene vej og så den anden vej. Nu kører vi lav bemanding igen. Men sådan er det. Vi må prøve at se, om vi kan spare lidt. Men det er ikke nemt.

Andre zooer åbner heller ikke

De zoologiske haver i Aalborg, Aarhus, Odense og København havde planlagt at åbne den 1. maj, men det er også udskudt.

Ove Nordestgaard fortæller, at de alle er i samme båd, når det handler om at åbne igen.

- Det er jo folks sikkerhed, det hele går på. Det skal vi indordne os under. At vi så har en holdning, hvor vi kunne sige, at her er masser af plads og frie rum, så folk kan hygge sig og slappe af, er noget andet. Vi mener, at det kunne være et godt sted at starte stille og roligt uden at udsætte nogen for fare. Men vi følger retningslinjerne, slår han fast.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.