Pengene fosser ud: Jyllands Park Zoo kan klare sig i to en halv måned

Ifølge ejeren kan Jyllands Park Zoo ikke overleve på regeringens hjælpepakke. Alligevel er han fortrøstningsfuld.

Coronakrisen er for alvor begyndt at volde store problemer for Jyllands Park Zoo.

Normalt er parken fyldt med betalende gæster i påsken, men på grund af nedlukningen af Danmark har der endnu ikke været én eneste gæst i denne sæson.

Og selvom der ikke kommer nogle penge ind, er der stadigvæk udgifter til dyr, der skal passes og have mad.

Det kan mærkes, fortæller Ove Nordestgaard, der er ejer af Jyllands Park Zoo.

- Ligesom så mange andre er vi lidt vingeskudt af det her. Vi har en kanon park og glade mennesker, der godt kan lide at komme her, og så må vi ikke åbne. Det er meget frustrerende, men det er vilkårene, siger han.

Kalder hjælpepakke utilstrækkelig

Kulturminister Joy Mogensen (S) besluttede med et flertal af Folketingets partier i slutningen af marts måned at sikre dyreparker, akvarier og zoologiske haver med en ekstra hjælpepakke på 48 millioner kroner.

Det skulle sikre, at dyrene fortsat kan blive passet, og at de ansatte kan få løn, mens der ikke er besøgende i parkerne.

Men ifølge Ove Nordestgaard er det ikke tilstrækkeligt. På nuværende tidspunkt vurderer han, at Jyllands Park Zoo kan klare sig i cirka to en halv måned mere.

quoteVi er stolte over, at vi har den opbakning, og vi krydser fingre for, at det også er det, der redder os i sidste ende. 

Ove Nordestgaard, ejer af Jyllands Park Zoo. 

- Hjælpepakkerne giver slet ikke nok. Vi har seks til otte års overskud, vi selv kan smide i puljen, men fortsætter det her ind i sommeren, kommer det til at gøre rigtig ondt, siger han.

Ove Nordestgaard tror dog ikke, det ikke vil komme så vidt, at dyreparken bliver nødt til at lukke.

- Vi har nogle momspenge, vi kan hente hjem, og det kunne jo også være, kommunen havde lidt penge til os, siger han.

Taknemmelig for stor opbakning 

Derudover har Jyllands Park Zoo gjort det muligt at komme med donationer via Mobile Pay, fordi der var mange, der gav udtryk for, at de gerne ville støtte dyreparken.  

- I løbet af fire dage havde vi modtaget 100.000 kroner. Det er vi meget taknemmelige for. Det her viser, at vi står sammen, og det her herligt, siger Ove Nordestgaard og tilføjer:

- Vi er stolte over, at vi har den opbakning, og vi krydser fingre for, at det også er det, der redder os i sidste ende.

Ejeren af Jyllands Park Zoo har også en stor tro på, at dyreparken nok skal få lov til at byde gæster velkommen til sommer.

- Vi mener faktisk, vi er rimelig godt dækket ind herude, fordi der er masser af plads. Jeg mener, vi skulle have haft lov til at åbne her til påske, men det er Mette Frederiksen, der bestemmer det, siger han.

I indslaget her fra den 30. marts kan du høre Ove Nordestgaard forklare, hvorfor dyreparker er blandt dem, der er meget hårdt ramt af coronakrisen.