Nu er de yngste tilbage i skole: Søren og Jeppe genforenet i 5. klasse

To af de elever der onsdag morgen mødte i skole igen var 12-årige Jeppe Hemberg og 11-årige Søren Sværke Jakobsen fra Harboøre.

Det var et glædeligt og tiltrængt gensyn for to venner, da klokkerne onsdag morgen atter ringede ind til en skoledag på Harboøre Skole. 

Under hele lockdownen har 11-årige Søren Sværke Jakobsen og 12-årige Jeppe Hemberg måtte undvære at se hinanden og lege sammen, og det har været svært.

- Det har været lidt kedeligt og ensomt, siger Jeppe Hemberg forud for skoledagen. 

- Mig og Jeppe fjoller virkelig meget. Når vi bare kigger på hinanden, så griner vi. Og derhjemme er det overhovedet ikke det samme, uddyber Søren Sværke Jakobsen.

Hverdag med håndvask og afstand

I morges kunne de to venner sammen med resten af eleverne fra 0. til og med 5. klasse så igen møde ind på Harboøre Skole.

På forhånd var drengene dog klar over, at hverdagen nok ikke foreløbigt bliver den samme, som den var før coronavirus.

- Jeg tror, at det bliver lidt anderledes og mærkeligt. Jeg ved slet ikke, hvordan det kommer til at foregå, siger Søren Sværke Jakobsen.

- Jeg har virkelig heller ingen idé. Men vi har fået at vide, at det bliver meget udenfor. Og det tror jeg, der bliver ret koldt, supplerer Jeppe Hemberg.

quoteJeg synes, at børnene har vist en ansvarlighed, som man faktisk slet ikke kan forvente af børn. De står pænt i kø. De viser afstand allerede nu, og med det samme de kommer ind på skolen, så går de i gang med at vaske fingre, så der er nogle børn, der er klædt godt på hjemmefra.

Boris Loftager, Skoleleder, Harboøre Skole

Udover mere tid udendørs byder den nye hverdag også på afstand til vennerne og hyppig håndvask. 

- Jeg tror, at vi skal vaske fingre efter anden time. Det er jo slet ikke det samme som derhjemme, hvor man vasker hænder efter man har spist eller været på toilet, siger Søren Sværke Jakobsen. 

Efter en formiddag, der blandt andet bød på en gåtur i byen, var begge drenge dog fortrøstningsfulde. 

- Der er ikke rigtig nogle problemer. Jeg tror, at det bliver mest svært at holde afstand, siger Jeppe Hemberg, inden både han og Søren Sværke Jakobsen sætter kursen mod en af dagens utallige omgang håndvask. 

Skoleleder: - Fantastisk at se børnene igen

Det var ikke kun eleverne, der var glade for at se hinanden igen onsdag morgen. Også for skolens personale var det et glædeligt gensyn. 

- Det har været helt fantastisk at se børnene igen - at se den glæde, der er hos dem ved, at de nu dukker op igen, siger Boris Loftager, der er skoleleder på Harboøre Skole.

Personalet har de seneste dage haft travlt med at forberede sig på den nye hverdag med de mange nye krav. Men onsdag formiddag var skolelederen ved rigtig godt mod.

- Jeg synes, at børnene har vist en ansvarlighed, som man faktisk slet ikke kan forvente af børn. De står pænt i kø. De viser afstand allerede nu, og med det samme de kommer ind på skolen, så går de i gang med at vaske fingre, så der er nogle børn, der er klædt godt på hjemmefra.

Skolen evaluerer løbende, om der skal laves ændringer i de tiltag, der er taget for at sikre både børn og voksne, og på fredag samles alt personale til en evaluering af de første dage.

- Der er vi klar til at ændre de ting, som ikke giver mening for os. Men det er nyt land. Jeg har ikke været på noget ledermodel, der hedder "coronakrise", så det er nyt land, vi bevæger os ud i nu, slutter Boris Loftager. 

Tema

Coronavirus