Coronavirus

Natklubberne hænger i en tynd tråd: - Det er irriterende, men jeg kan godt se fornuften

Onsdag aften klokken 18:30 holder regeringen pressemøde om landets fremtidige corona-strategi. Noget, der kan få store konsekvenser for natklubberne.

Dans, fest og høj musik på landets natklubber hænger lige nu i en tynd tråd.
Dans, fest og høj musik på landets natklubber hænger lige nu i en tynd tråd.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Når onsdagen er omme, er det sandsynligt, at barer og natklubber endnu engang må lukke som en konsekvens af den stigende corona-smitte. 

En nyhed, der bestemt ikke vækker glæde hos Martin Tinghøj, der er bestyrer hos Zwei Grosse Bier Bar i Viborg.

- Det er træls, og det giver virkelige nogle udfordringer for os. Jeg kan dog godt sætte mig ind i fornuften af de nye restriktioner, hvis de efter aftenens pressemøde bliver en realitet, siger Martin Tinghøj.

Onsdag aften klokken 18:30 holder statsminister Mette Frederiksen pressemøde i statsministeriet, hvor hun vil præsentere, hvilken corona-strategi Danmark skal indordne sig under. 

TV 2 erfarer, at en lukning af nattelivet er et af de tiltag, som Folketinget skal tage stilling til i løbet af onsdag. Dette sker på baggrund af anbefalinger fra epidemikommission. 

Derudover vil det blandt andet også få konsekvenser for serveringssteder, indendørs koncerter, forestillinger, forevisninger og lignende.

Samtidig erfarer TV 2, at regerings støttepartier allerede har nikket ja til de nye anbefalinger fra kommissionen, hvilket sandsynliggør at de nye restriktioner bliver en realitet. 

Store konsekvenser 

Marting Tinghøj forudser, at en kommende nedlukning vil få store konsekvenser for Zwei Grosses samlede økonomi. 

- Ved den seneste nedlukning mistede vi flere millioner i omsætning, og det kunne selvfølgelig også mærkes på bundlinjen, siger Marting Tinghøj. 

- Vi havde lidt penge liggende på kistebunden, som vi kunne tage af. Ellers ville konsekvenserne have været uoverskuelige, uddyber han. 

Martin Tinghøj påpeger, at hjælpepakkerne ved den seneste nedlukning ikke var tilstrækkelige til at dække for natklubbernes tab. Derfor håber han, at politikerne denne gang vil åbne mere op for pengeposen.

- Politikerne skal tage det seriøst, at vi bliver pressede af det her. Folk skal kompenseres ordentligt.

Kommissionen begrunder anbefalingerne om lukning af nattelivet med, at den forventer, at omikron-varianten vil kunne sprede sig hurtigt "i forbindelse med superspredningsbegivenheder i relation til julearrangementer".

De tilføjer, at der er en særlig stor risiko, når arrangementerne involverer "socialt samvær med dans og sang".