Møbelproducent fra Holstebro vil betale lønkompensation tilbage

Actona Company har sendt 150 medarbejdere hjem under krisen og har derfor været berettiget til seks millioner kroner i kompensation, men nu takker virksomheden nej til pengene.

Holstebro virksomheden Actona Company vil betale al den økonomiske hjælp, de har fået under krisen, tilbage.

Krisen har vist sig at være mindre hård ved virksomheden, end Actona havde frygtet. 

Det fortæller Torben Villadsen, der er administrerende direktør i Actona. 

- Hvis man kan klare sig selv, så vil man gerne det, og når det er sagt, så er vi så i den situation nu, at vi godt kan klare os selv. Der er andre virksomheder og andre brancher, der har været og er meget hårdere ramt end os, siger Torben Villadsen. 

Møbelfirmaet kunne få mellem seks og syv millioner i lønkompensation, men med en stor stigning i bestillinger har Actona besluttet, at de ikke behøver hjælpen.

- Der bliver helt sikkert en meget stor regning, der skal betales på bagsiden af den her coronakrise, så det her kan så være en del af vores bidrag til, at regningen ikke bliver større for samfundet, end den behøver at blive, siger direktøren.

Tog de nødvendige forholdsregler

Da coronaen først gjorde sit indtog, valgte Actona at hjemsende 150 medarbejdere. Ifølge direktøren var det på daværende tidspunkt den eneste rigtige løsning for virksomheden at søge den hjælp, de kunne. 

- Vi var meget hårdt ramt i starten, hvor vi oplevede, at vores direkte ordre faldt med mere end 90 procent i nogle uger. Derfor var det helt naturligt for os at gå på ordningen med lønkompensation, da det blev en mulighed. Det gav noget ro, så vi ikke behøvede at overveje alternativer, fortæller Torben Villadsen.

Han fortæller også, at krisen stadig vil komme til at koste virksomheden nogle millioner, men når markedet nu er åbent igen, forventer direktøren, at Actona kommer til at lave overskud i dette regnskabsår.

Udsigten til overskud er afgørende for, at de kan betale al den økonomiske hjælp tilbage.

- Som ansvarlig virksomhed håber man på det bedste, men forbereder sig på det værste, så vi er rigtig glade for, at det ser ud til, at det her kommer til at gå hurtigere, end vi havde frygtet, siger Torben Villadsen