Booking af sommerhuse "eksploderede" efter pressemøde: - Vi har aldrig prøvet noget lignende

De fleste danskere må i år holde deres sommerferie i Danmark. Det har gjort det ekstra attraktivt at tage i sommerhus.

Søren Christian Rix er direktør i Cofman. I går fik de pludselig meget travlt.
Søren Christian Rix er direktør i Cofman. I går fik de pludselig meget travlt.
Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

I går faldt dommen over mange danskeres planlagte sommerferie til udlandet, da det stod klart, at alle ikke-nødvendige udenlandsrejser fortsat ville være frarådet frem til den 31. august.

Det har fået danskerne til at tænke anderledes, fortæller direktør for sommerhusbureauet Cofman i Herning, Søren Christian Rix. 

Efter statsministerens pressemøde i går klokken 14 steg deres omsætning pludselig kraftigt på grund af danske kunder, der nu gerne vil i sommerhus her i landet.

- Cirka 14.15 eksploderede antallet af besøg på hjemmesiden, og det var både danskere og tyskere, som begyndte at booke. I løbet af en times tid havde vi fordoblet dagens omsætning, og da dagen var gået, var den skyhøj, fortæller Søren Christian Rix, der forventer en lignende omsætning lørdag.

Her ses en graf over Cofmans omsætning, hvor fredag stikker ud. Grafikken er trukket lørdag kl. 13, og lørdagens omsætning forventes derfor at være væsentligt højere, når dagen er omme. 
Her ses en graf over Cofmans omsætning, hvor fredag stikker ud. Grafikken er trukket lørdag kl. 13, og lørdagens omsætning forventes derfor at være væsentligt højere, når dagen er omme. 
Foto: Grafik

Travlhed i kundeservice

Søren Christian Rix er meget lettet over, at de nu kan få besøg af tyske turister i højsæsonen, samtidig med at de har flere danske kunder end normalt.

- Der er to sider af sagen. Tyskerne må komme herop igen, og danskerne har fået at vide, at de ikke rigtig kan rejse på charter, som de måske havde håbet. Derfor er danskerne mere tilbøjelige til at booke sommerhuse lige nu.

Han håber nu, at de kan få fyldt sommerhusene hele sommeren. 

- Normalt plejer vi at have udsolgt tre uger i industriferien – det har vi stort set også nu. Men det er spændende, om vi kan få tyskerne til at tage uge 33 og 34. Og så håber vi, at danskerne udnytter hele skoleferien fra uge 27 til uge 32.

Sommerferien er booket

Det er ikke kun ved Cofman, at man håber på, at nogle gæster vil vælge andre uger, end de er vant til. For ellers kan det godt blive meget svært at få et sommerhus ved Vestkysten, fortæller områdeleder for Vestkysten hos Novasol, Lars Christensen.

Vestkysten er altid mest populær i juli og starten af august, især i ugerne 29, 30 og 31.

- Hvis danskerne vil på sommerferie i Danmark langs vestkysten i de uger, så har vi stort set intet ledigt. Det er ikke unormalt for en dansk sommer, og kunderne er en blanding af danskere og tyskere, forklarer han og tilføjer:

- Det bliver svært at finde et sommerhus nu. Så skal man holde øje med siderne, for husene bliver booket med det samme, hvis der kommer en afbestilling. 

Han fortæller, at det vigtigste ved statsministerens pressemøde i går for ham var, at de nu har en dato for, hvornår de igen kan modtage tyske turister.