Midtjyde i Spanien: Klaus kan få tjekket indkøbssedlen af politiet, når han skal handle

I går rundede Spanien 200.000 bekræftede tilfælde af corona.

Spanien er det land i verden med næstflest bekræftede smittetilfælde. Kun i USA er flere personer blevet bekræftet smittet med coronavirus. Det har betyder, at Spanien er ramt af udgangsforbud, hvor politi og militær i gaderne sørger for, at forbuddet bliver overholdt. I går rundede landet 200.000 bekræftede tilfælde af coronasmitte.

Midt i det hele sidder Klaus Wittrup fra Herning.

Han har i de seneste 11 år boet mellem Valencia og Alicante, men nu er intet, som han er vant til.

- Det er en meget special situation for os hernede. Vi er lige påbegyndt den sjette uge med hjemmekarantæne, og det vil sige, at vi de sidste fem uger sådan set har været lukket inde i vores eget hjem, hvor vi ikke må komme udenfor en dør, med mindre vi skal handle, forklarer han og fortsætter:

- Og der kan vi risikere at få tjekket indkøbssedlen af politiet, hvis vi bliver stoppet. Vi må også gå op med vores skrald, og ellers må vi ikke komme ud, forklarer han.

Hårdt for forretningen

Klaus Wittrup er selvstændig, og der findes ingen hjælpepakke i Spanien, som han kan søge, forklarer han.

- De forretninger, barer og restauranter, som bliver pålagt at lukke, de har mulighed for at få et lille beløb, men det er ikke noget, der betyder meget holdt op mod strøm, husleje og andre udgifter. For mit eget vedkommende, hvor jeg har et lille vandfilterfirma, er jeg lidt i gråzonen, for i princippet må jeg gerne arbejde, jeg må bare ikke komme i kontakt med nogen, forklarer han og fortsætter:

- Det gør det lidt vanskeligt for mig, for jeg må ikke komme ind i nogen huse. Jeg kan måske aflevere et vandfilter til nogle kunder, der kan skifte det selv, men mange af mine kunder forsvandt jo med lynets hast. Så jeg har stort set ikke arbejdet i de fem uger, der er gået. 

Han fortæller, at han kan dog få udsættelse af told, moms og lignende udgifter. 

- Men det er jo bare udskydelse af ting, som jeg alligevel skal betale. Så det er lidt op ad bakke lige nu, slår han fast.

I dag rundede Spanien 200.000 bekræftede tilfælde af coronasmitte. I flere uger har en herningenser været isoleret i sit hjem

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.