Pludselig ringer de internationale medier: FC Midtjyllands idé går verden rundt

FC Midtjyllands fans får mulighed for at opleve kampene sammen, selvom de ikke må komme ind på stadion. Det har skabt international interesse.

Preben Rokkjær på parkeringspladsen, hvor FCM's fans måske snart kan få lov til at se fodbold fra deres biler.
Preben Rokkjær på parkeringspladsen, hvor FCM's fans måske snart kan få lov til at se fodbold fra deres biler.

Det er langt fra hver dag, at BBC ringer og vil have et interview med FC Midtjyllands marketingsdirektør. Men det er sket i dag.

Det, der egentlig startede som en simpel idé, har fået flere medier verden over til at skrive om den midtjyske fodboldklub, og det er en ny oplevelse fortæller Preben Rokkjær efter interviewet med britiske BBC

- Jeg synes jo, det er helt vildt, at de sidder ovre i England og diskuterer det her. Så det er jo en måde at få budskabet om Midtjylland ud over landets grænser og internationalt også. Vi er jo en del af en ikke bare dansk fodboldverden, men også en international fodboldverden. Så det synes jeg da er super fedt, siger han glad.

Udover BBC, så har store internationale medier som ESPN, talkSPORT og The Independent blandt andet skrevet om klubben.

Fodbold under åben himmel

Selve FC Midtjyllands idé er ganske simpel. 

Når Superligaen får lov til at spille igen, så er det formentlig med tomme tribuner. Men det betyder ikke, at fansene skal blive hjemme.

De skal i stedet blive i deres biler, så de kan se kampen på storskærm ude på parkeringspladsen uden at være i fare for at smitte hinanden med coronavirus. Planen er, at man skal kunne høre lyden fra kampen gennem bilradioen.

Tribunerne er tomme. Det bliver de ved med at være, selv når spillet igen kan starte.
Tribunerne er tomme. Det bliver de ved med at være, selv når spillet igen kan starte.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

Det er kommet meget bag på Preben Rokkjær, at omtalen er blevet så vidtrækkende. 

- Vi havde jo en idé om, at vores fans ville synes, det var en god ide. Vii havde også en ide om, at man lokalt ville synes, at det var en god idé. Vi håbede måske også, at man også nationalt gav en fornemmelse af, at man fandt løsninger i Midtjylland, men altså at vi skulle sidde og lave interviews til BBC, at vi skal lave det til japansk fjernsyn også, og at der bliver skrevet artikler om det i 20 lande, det havde vi bestemt ikke regnet med, forklarer han glad og tilføjer:

- Jeg tror bare, det er ramt ind på det rigtige tidspunkt med det rigtige produkt.

Unik mulighed

FC Midtjylland håber, at deres fans stadig kan få en god oplevelse til kampene, selvom de må se med fra en bil.

- I de her tider hungrer folk jo efter at komme ud og opleve noget. Og vi har selvfølgelig haft fokus på, at alt skal være sikkert i forhold til Covid-19, men derefter var vi også fokuseret på, at det her skulle være en form for fællesskaboplevelse, og der synes vi, at det her er måske det næstbedste. I stedet for at stå skulder ved skulder, så holder vi så bil ved bil, forklarer Preben Rokkjær.

FCM har mange parkeringspladser til rådighed. Det vil de nu udnytte.
FCM har mange parkeringspladser til rådighed. Det vil de nu udnytte.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

Han fortæller, at det ikke er alle steder, hvor der er mulighed for denne form for drive-in-fodbold.

- VI har jo nogle unikke muligheder her, i forhold til at vi har 12.000 parkeringspladser. Der er ikke ret mange, der har så mange parkeringspladser så tæt på stadion. Så vi har nogle unikke muligheder der, der er svære at matche, siger han. 

FC Midtjylland har gjort plads til, at i alt 2000 biler kan få udsigt til en storskærmen. Preben Rokkjær forsikrer, at de er i dialog med både politiet og kommunen for at sikre, at det hele foregår forsvarligt, og at alle regler bliver forbeholdt. 

Så nu mangler de bare, at ligaen starter op igen.

- Divisionsforeningen har været ude at sige, at de satser på, at vi kan starte op i midten eller slutningen af maj. Så det er det, vi forholder os til lige nu, forklarer marketingsdirektøren.