LO-lokalformand tilfreds med digital 1. maj: - Men vi manglede det fællesskab, som fællessangen giver

Det gik tilfredsstillende og fint alting taget betragtning. Men kampdagen er nu ikke det samme uden egentlig fællessang.

1. maj er traditionen tro også Arbejdernes internationale kampdag. Men i år var det en anderledes omgang på grund af coronakrisen.

- Oprindeligt skulle vi have været samlet til vores 1. maj-arrangement med lidt festlighed, nogle gode taler, lidt musik, fadøl og pølser, forklarer LO Ringkøbing Fjords formand, Helge Albertsen.

I stedet har fagbevægelsen lavet en digital udgave med online transmission.

- Jeg synes faktisk, at der har været stor interesse for det. Jeg tror faktisk også, at vi har ramt mange, som normalvis ikke deltager i de arrangementer her. Og det er en af de områder, hvor jeg faktisk synes, det er rigtig spændende at benytte sig af de sociale medier, fortsætter han.

Når det er sagt, har det selvsagt visse begrænsninger, at man er sammen hver for sig og ikke sammen.

Tema

Coronavirus

Fællesskabsfølelsen mangler

"Når jeg ser et rødt flag smælde" plejer at være i sanghæftet til ethvert 1.maj-arrangement. Men fællessangen har været udfordret i år.

- Det, man mangler, er jo den der følelse, når vi står mange sammen og synger. Der, hvor håret rejser sig, og man står sammen og synger. Den får man ikke rigtig.

- Det er fint med fællessang over nettet, som vi også har set på tv under covid-19-krisen, men det giver altså ikke den følelse, som når man er sammen rent fysisk.

Med andre ord er det ikke et enten-eller, men et både-og, når Helge Albertsen evaluerer dette års udgave af kampdagen. Under omstændighederne gik det godt, men der manglede noget.

Intet er, som det plejer på en af årets ellers traditionsbundne dage.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.