Klubber undrer sig over genåbningsaftale: - Det er en hovedløs beslutning

Håndboldklubber raser over, at de stadig skal spille for tomme haller, når andre dele af samfundet må åbne helt igen.

Gårsdagens genåbningsaftale gav anledning til både glæde og gråd i landsdelen. For mens blandt andet skolebørn i grundskolen kan vende fuldt ud tilbage, så har flere begivenheder set sig nødsaget til at flytte eller helt aflyse sommerens arrangementer.

I håndboldhallen bliver den nye genåbningsplan også taget imod med blandede følelser.

For mens spillerne igen kan mødes til træning og kampe, blandt andet den sidste DM-semifinale på hjemmebane, så bliver det uden tilskuere.

- Det er sindssygt ærgerligt, for det havde vi set frem til op mod de vigtige kampe, siger én af spillerne i Herning-Ikast Håndbold, Simone Cathrine Petersen.

quoteAftalepartierne har lavet et kompromis og valgt at prioritere, hvor der kan åbnes yderligere op.

Joy Mogensen, Kulturminister, Socialdemokratiet

Regeringens beslutning om nul tilskuere ved håndboldkampe undrer i hele hallen. for op mod genåbningsaftalen, der landede natten til tirsdag, havde en en ekspertgruppe givet grønt lys til publikum i hallerne.

- Det er lidt underligt, at man kan arrangere en koncert med 2000 mennesker, men her må vi ikke have 1000 ind til håndbold. Det er et eksempel på, hvor hovedløst, vi synes, den her beslutning er. Det gør rigtig ondt, siger direktør i Herning- Ikast Håndbold, Daniel Grønhøj.

Kan du ikke godt forstå, at alt ikke kan åbne, når man også skal passe på smittetrykket?

- Jo, det kan jeg sagtens, men vi synes jo, der er andre ting, hvor der er større smitterisiko end at gå til håndbold. Eksempelvis barer, værtshuse og hvad der ellers er åbnet, siger håndbolddirektøren.

Genåbningsplanen er en aftale mellem Folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige. Det tog partierne mange timer at forhandle sig frem til aftalen, indtil de ved tre-tiden natten til tirsdag endelig blev enige.

Men netop det, at genåbningsplanen er en fælles aftale partierne imellem, betyder også, at der skulle indgås kompromiser, fortæller Kulturminister Joy Mogensen (S) i et skriftligt svar til TV MIDTVEST:

- Aftalepartierne har lavet et kompromis og valgt at prioritere, hvor der kan åbnes yderligere op. Og der er desværre ikke rum til at åbne yderligere for fx tilskuere til idræt, end det er tilfældet i dag i denne omgang.

Tema

Coronavirus