Genåbning af Fitness vækker både glæde og bekymring: - Vi har en udfordring, vi skal have løst

Så må landets fitnesscentre langt om længe slå dørene op for de fitness-hungrende danskere. Men genåbningen bliver ikke uden udfordringer.

Fra på torsdag må landets fitnesscentre åbne op for kunderne igen - dog mod fremvisning af Coronapas. 

Det er en nyhed, der vækker glæde i træningscentret Crossfit Lageret i Holstebro. 

- Vi glæder os til at få alles vores medlemmer ind igen og få skabt en god stemning. Nu skal musikken spilles og stængerne kastes, lyder det fra medindehaver Lennart Glanz Christensen. 

Målet er at stå på scenen som bodybuilder. Derfor glæder det Alexander Holgersen, at fitnesscentrene må åbne igen.
Målet er at stå på scenen som bodybuilder. Derfor glæder det Alexander Holgersen, at fitnesscentrene må åbne igen.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

En af de faste træningsentusiaster hos Crossfit Lageret i Holstebro er Alexander Holgersen, der træner for at stå på scenen som bodybuilder. Derfor har savnet af fitnesscentre har været ekstra stort for ham.

- Jeg synes, det er godt, at de åbner igen, men jeg er også spændt på, hvor længe det holder. Men jeg glæder mig helt vildt meget til at komme ind til nogle træningsmaskiner igen, siger Alexander Holgersen. 

Ingen Coronapas, ingen adgang 

I forbindelse med genåbningen af fitnesscentre er der også et lille 'men'. Før man må få adgang til et center skal man nemlig fremvise et gyldigt Coronapas. Det skaber udfordringer for Crossfit Lageret i Holstebro.

- Vi har døgnåbent og har dermed en udfordring, som vi skal have fundet en løsning på. Måske kan det ende med at vi begrænser åbningstiden, siger medejer Lennard Glanz Christensen.  

Netop Coronapasset var et ad stridspunkterne, da Folketingets partier i nat forhandlede om genåbningen af samfundet. Blandt andre kæmpede Det Konservative Folkeparti imod kravet om fremvisning af Coronapas inden Fitness-besøg.

- Jeg havde gerne set, at det ikke var med Coronapas. Men vi accepterede det, så fitnesscentrene kunne åbne. Derfor bliver det med Coronapas i begyndelsen, inden vi får det udfaset hurtigst muligt, siger formand for Det Konservative Folkeparti Søren Pape Poulsen. 

Kasper Høgh Seldal træner på billedet her udenfor - men snart må han rykke indenfor igen.
Kasper Høgh Seldal træner på billedet her udenfor - men snart må han rykke indenfor igen.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

Men selvom genåbningen stiller krav om et Coronapas, så er det ikke noget, der skræmmer en fast fitnessudøver, Kasper Høgh Seldal, væk fra den daglige træning hos Crossfit Lageret. 

-  Jeg er skoleelev på HTX, og derfor er jeg vant til at blive testet hele tiden. Det er jeg selvfølgelig klar til at fortsætte med. 

Fitness World, som er Danmarks største fitnesskæde, har hyret 500 ekstra ansatte til at tjekke Coronapas for at leve op til kravet.