Forsigtig genåbning: 3.g-elever er som de første tilbage på gymnasiet i Nykøbing

Eleverne på den ældste årgang er mødt ind til opdelte klasser, pauser udendørs, håndvask og afspritning.

Morsø Gymnasium har som det første i landsdelen onsdag morgen slået dørene op for en udvalgt skare af elever, der er nu tilbage på den fysiske skolebænk i Nykøbing.

Det er skolens fire 3.g-klasser, der nu er vendt retur.

- Det er jo dem, der skal til en afsluttende eksamen. Derfor er det vigtigt, at de får mulighed for at få spurgt deres lærer på en bedre måde, end de kan ved at skrive eller Skype sammen, fortæller rektor Kurt Sonne om beslutningen.

Skolens øvrige elever bliver stadig undervist derhjemme, og det er kun undervisning i 3.g’ernes stamklasser og studieretningsfag, der bliver gennemført fysisk. De fag, hvor eleverne er blandet fra forskellige klasser, er fortsat virtuelle.

Hvorfor tænker du, at I, som det eneste gymnasium her i landsdelen, er klar til at åbne op for 3.g-eleverne igen i dag?

- Vi har en lidt mindre størrelse. Vi har kun fire 3.g-klasser, og vi har gode fysiske rammer. Derfor er det relativt nemmere for os at starte, end det ville være for en skole med dobbelt så mange klasser, forklarer Kurt Sonne.

Kurt Sonne er rigtig glad for, at der igen er elever på skolen. 
Kurt Sonne er rigtig glad for, at der igen er elever på skolen. 
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Udendørs pauser, afstand og håndvask

Selvom eleverne er tilbage i kendte rammer, så forløber skoledagen dog stadig ikke helt som før udbruddet af corona.

Eleverne er eksempelvis delt op i flere lokaler for at kunne holde den nødvendige afstand, og der skal vaskes hænder og sprittes af efter hvert frikvarter, som eleverne i øvrigt skal bruge udendørs.

- Jeg tænker, at der lige går et par dage eller en uge, hvor man lige skal ind i rutinen, men så tror jeg også, at det kommer stille og roligt, siger Marcus Midtgaard Sørensen fra 3.b.

Efter hver time vil der desuden være rengøring af det område, læreren bruger i klasselokalet, så der er rent, når en ny underviser træder ind.

- Jeg synes, at det er rart, at der er de her forholdsregler, for det er jo en farlig virus. Men det er jo også mega mærkeligt ikke at kunne sige hej til ens veninde og give en krammer, nu hvor vi ikke har set hinanden i en hel måned, siger Helle Kærgaard Iversen, der går i 3.b på skolen.

Tema

Coronavirus

Eksamen til sommer

Modsat folkeskolens afgangsprøver er studentereksaminerne til sommer ikke fuldstændig aflyst. HF, erhvervsskoler og gymnasier skal stadig afholde visse eksaminer – det bliver dog på anden og væsentligt mere begrænset måde end sædvanligt.

Men derfor er undervisningen stadig vigtig for mange.

- Vi får måske mere ud af at sidde her, hvor vi kan spørge vores lærer til råds i stedet for at sidde derhjemme alene, hvor man nogle gange kommer ud i nogle problemer, man ikke rigtig selv kan løse. Derfor tænker jeg helt klart, vi får mere ud af at være heroppe, siger Marcus Midtgaard Sørensen.

Eleverne i Morsø Gymnasiums 1. og 2.g-klasser vender først tilbage til den fysiske undervisning den 10. maj.

Flere gymnasier i landsdelen fortæller desuden til TV MIDTVEST, at de også vil åbne op for dele af eleverne eller undervisningen i løbet af de kommende dage og uger.

Morsø Gymnasium har onsdag åbnet dørene for sine 3.g-elever. Som det første i landsdelen.

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Uddannelse.