Gymnasier aflyser galla: - Det er virkelig noget øv

På grund af coronavirus er den traditionelle gallafest blevet aflyst på flere gymnasier til stor ærgrelse for eleverne.

Efter flere måneders søgen havde Alberte Sørensen endelig fundet den perfekte kjole og de helt rigtige sko til årets galla på Herningsholm Erhvervsgymnasium.

Men nu må det blive i skabet, for der bliver ikke nogen gallafest for 3. årseleverne i år.

quoteJeg ville ønske, det ikke var nødvendigt, for det var bestemt ikke den sjoveste besked at give eleverne.

Morten Harde Clausen, uddannelsesleder

- Det er virkelig noget øv, og det knuser lidt ens drømme om, hvad gymnasiet er. Jeg havde glædet mig til at fejre de her tre år med galla, og nu står jeg med en kjole, jeg ikke kan bruge til noget, siger hun.

Både Herningsholm Erhvervsgymnasium og Holstebro Gymnasium og HF har valgt af aflyse årets gallafest på grund af coronavirus.

Festen skulle begge steder være holdt den 1. maj - om fem uger.

- Det er lidt en forhastet beslutning, for der er jo stadig noget tid til, så måske kunne man nå at få styr på situationen, men jeg forstår det godt. Det er jo ikke deres skyld og helt ude af vores hænder, siger Alberte Sørensen, der bor i Herning.

Alberte Sørensen fra Herning har ledt efter den perfekte kjole siden november og havde endelig fundet den. Nu får hun den ikke på foreløbig.
Alberte Sørensen fra Herning har ledt efter den perfekte kjole siden november og havde endelig fundet den. Nu får hun den ikke på foreløbig.
Foto: Privatfoto

Ikke den sjoveste besked

Uddannelseslederen på Herningsholm Erhvervsgymnasium er ikke i tvivl om, at de skuffer de unge studerende.

- Jeg ville ønske, det ikke var nødvendigt, for det var bestemt ikke den sjoveste besked at give eleverne, siger Morten Harde Clausen.

Men de så ingen alternativer til at aflyse allerede nu.

- Vi har vurderet, at det ikke kan lade sig gøre. Måske er vi tilbage i skole til maj, men vi har en forventning om, at vi i hvert fald ikke får lov at gennemføre et arrangement med over 700 mennesker.

Samme begrundelse har rektor på Holstebro Gymnasium og HF.

- Det er så forrygende ærgerligt, men det ville ikke være rigtigt eller ordentligt at holde fest to uger efter, vi måske er kommet tilbage, og så er der jo også en del praktiske ting i det, siger Peter Damgaard Lunde.

Gensynsfest i stedet for galla

Alberte Sørensens kjole er lige nu ved skrædder for at blive lagt op - måske ikke helt forgæves.

Erhvervsgymnasiet vil som erstatning for den aflyste gallafest lave en gensynsfest til efteråret.

- Vi ved ikke endnu, hvornår det bliver, men mit ønske er, at det kommer til at ligne en gallafest.

Alberte Sørensen, der bliver student til sommer, får lige nu undervisning derhjemme. Lige som alle andre studerende er hun indtil videre sendt hjem frem til den 13. april.
Alberte Sørensen, der bliver student til sommer, får lige nu undervisning derhjemme. Lige som alle andre studerende er hun indtil videre sendt hjem frem til den 13. april.
Foto: Privatfoto

En fest, som Alberte Sørensen håber bliver som en gallafest, så hun kan få de nye sko og kjolen på.

- Det er ikke lige så godt som galla, men de prøver på noget. Vi må tage, hvad vi kan få og få det bedste ud af det. Jeg håber i hvert fald, det bliver en form for galla, siger hun.

Herningsholm Erhvervsgymnasium aflyste også deres traditionelle Gatsby-fest den 20. marts. Holstebro Gymnasium og HF har også droppet deres forårskoncert den 23. april.

Som det ser ud nu, er landets gymnasieelever sendt hjem til efter påske, den 13. april.

Coronakrisen betyder nu, at den internationale gymnasieuddannelse, IB Diploma, bliver nødt til at aflyse elevernes afsluttende eksamener.
Tema

Coronavirus