Antallet af jobopslag er det højeste i 12 år

Ved Jobindex havde de i september 24.893 stillingsopslag. Det er det højeste tal siden august 2008.

Der er krise i Danmark, men selvom flere brancher er hårdt ramt, så er der faktisk lige nu flere ledige jobs end samme tid sidste år.

quoteUsikkerheden er væk, nervøsiteten er væk, og virksomhederne tør gå ud og ansætte folk igen.

Kaare Danielsen, Direktør ved Jobindex.

- En del af det er en midlertidig effekt forårsaget af forsinkede stillingsopslag, der ikke kom op før sommerferien, men det grundlæggende jobmarked er stærkt, så det er ikke kun derfor. Usikkerheden er væk, nervøsiteten er væk, og virksomhederne tør gå ud og ansætte folk igen, fortæller Kaare Danielsen, der er direktør ved Jobindex.

De har på Danmarks største jobportal 24.893 ledige stillinger, hvis man kigger på september måned, og tallet har ikke været så højt siden august 2008.

Det kommer efter, at der tilbage i april kun var 15.221 opslag

De laver masser af låger i Herning

En af de virksomheder, der lige nu er på jagt efter nye medarbejdere, er Front-Z i Herning. Her producerer de låger til blandt andet køkken og bad, og de mangler flere hænder.

- Hvis vi kigger på før sommerferien, der var vi nede med 60 procent, og har desværre også måtte afskedige nogle få medarbejdere. Men det lange seje træk på eksportmarkedet har gjort, at de store koncerner har ændret deres risikoprofil, fortæller Henrik Linneberg, der er direktør i virksomheden.

Hos Front-Z har de derfor lige lukket to store ordre i Tyskland, og er nu i gang med at udvide den 50 mand store medarbejderstab med 10 til 15 nye personer, og en af dem er tømre Martin Sandberg.

- Jeg var vikar ude ved et andet firma, men det var ikke lige mig. Så opdagede jeg, at de søgte herude, og så tænkte jeg, at det var helt klart en god idé, for jeg bor i Herning, siger han.

Krisen er kun afblæst nogle steder

Det er især inden for detail, boligforbedring og den offentlige sektor, at det lige nu går godt, og hvor der er masser af jobs.

- Økonomien er kommet godt i gang, og danskerne er villige til at bruge penge, så det vil sige, at rigtig mange brancher oplever en høj aktivitet, og derfor har de også brug for flere folk, fortæller professor i økonomi og tidligere overvismand Michael Svarer.

Jørn Mørup, der er afdelingschef ved koncern HR i Region Midtjylland kan fortælle til TV MIDTVEST, at de har haft 470 stillingsopslag i september, og det er 40 procent højere end, hvad de er vant til.

Han tror, at det høje antal stillinger skyldes, at de ved regionen har haft meget lidt aktivitet i foråret, og for at indhente den aktivitet, har de brug for ekstra mange medarbejdere.

På trods af at det flere steder ser rigtig godt ud med stillinger, så er det ifølge Michael Svarer stadig for tidligt at afblæse krisen.

- Det som tallene også viser, det er jo, at nogen brancher de er ikke helt oppe på niveau endnu, så der er nogle brancher der stadigvæk lider, og der er meget usikkerhed om, hvordan det kommer til at gå. Så vi er ikke ovre det, men det er et godt tegn, at der er gang i arbejdsmarkedet, siger han.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Erhverv.