Coronakrisen skaber gylden mulighed for køkkenlåge-producent

De høje smittetal i Norditalien har vist sig at være til gavn for en virksomhed fra Herning, der blandt andet producerer køkkenlåger.

Mens coronasmitten har været hård for store dele af erhvervslivet, så har den givet nye muligheder for andre.

For virksomheden Front-Z i Herning har de høje coronatal i Norditalien betydet en gylden mulighed.

quoteVi har lige lukket en kæmpe ordre, og vi kommer til at vækste med 30 procent i år, så vi skal ansætte 10-15 nye medarbejdere i løbet af den næste måned.

Henrik Linneberg, direktør, Front-Z

Front-Z producerer malede MDF-låger til køkkener og møbler, og virksomheden er den største leverandør i Europa uden for Italien. Det betyder normalt, at de største konkurrenter skal findes i Italien. Men coronasituationen har vendt alting på hovedet.

På grund af smittetallene i især Norditalien har flere af de store europæiske køkkenkoncerner måttet se sig om efter andre steder at købe låger, og det er kommet Front-Z til gavn.

- Jeg vil sige det sådan, at den her uge har været rigtig god, siger direktør Henrik Linneberg med et lille smil i mundvigen.

- Vi har lige lukket en kæmpe ordre, og vi kommer til at vækste med 30 procent i år, så vi skal ansætte 10-15 nye medarbejdere i løbet af den næste måned.

Fra krise til kontrakter

Coronakrisen har ellers ikke været lutter lagkage for Herning-virksomheden. Et af de helt store eksportmarkeder i Storbritannien var lukket i otte uger, og for Front-Z betød det, at omsætningen en overgang var nede med 60 procent.

- Før sommerferien havde vi en svær tid, hvor vi var nødt til at skære lidt ned, men nu er vi kommet godt i gang igen, og 2020 ender med at blive et stort investeringsår, siger Henrik Linneberg.

Han forventer at lukke flere store kontrakter i løbet af de næste måneder.

- Vi har lært, at man skal bruge en krise til at finde nye muligheder, siger han.

Tema

Coronavirus