Sådan spiser du dig til go' klima-samvittighed
Spis meget mindre kød og færre mejeriprodukter. Så hjælper du klimaet en hel del, lyder det fra kok med speciale i klimavenlig mad.
Vil du hjælpe klimaet, kan du gøre det ved at ændre dine spisevaner.
Og det er især rødt kød, der er den store klimasynder.
- Man kan hjælpe klimaet rigtig meget ved at skifte noget af kødet ud med mere grønt. Det er også sundere, forklarer kok Troels Mølgaard Kornum, der har specialiseret sig i klimavenlig mad.
Troels Mølgaard Kornum tog søndag turen fra København til Vestjylland, for at hjælpe TV MIDTVEST's CO2 Familie, familien Agergaard fra Lomborg.
Her gav han familien nogle grundregler i klimavenlig mad, ligesom han guidede den igennem en indkøbstur for at slutte af med at lave tre vegetariske retter.
Resultatet var overraskende godt, synes familien.
- Det smager virkelig af noget, konstaterede Jørn Agergaard.
Mad og drikke står ifølge Danmarks Grønne Tænketank, Concito, for en femtedel af danskernes CO2-udledning. Og hvis man skærer kødforbruget ned til en enkelt gang om ugen kan man cirka halvere sin CO2-udledning på området.