Universitet hjælper udvist Marius

Aarhus Universitet i Herning fremrykker nu eksamen, så den udviste Marius Youbi nu kan bestå sit semester, inden han skal forlade Danmark.

Det ser nu ud til, at ingeniørstuderende Marius Youbi fra Herning alligevel kan nå at få sin eksamen, inden han skal være ude af Danmark den 8. januar. Det sker, fordi Aarhus Universitet Herning nu helt ekstraordinært fremrykker eksamen. Marius Youbi er i forrige uge blevet udvist, fordi han har arbejdet for mange timer i sit deltidsjob som rengøringsassistent. Et job han havde for at tjene penge til at finansiere sine studier. Derfor har han ikke overholdt betingelserne for sin opholdstilladelse. 

- Hvis man bliver ved med at holde fast i, at han skal være ude den 8. januar, så får vi rykket rundt på nogle eksaminer, så han kan blive færdig. Marius har jo betalt for at være på det her studie, og dermed også betalt for at kunne tage sin eksamen, siger Per Lysgaard, der er uddannelsesansvarlig på Ingeniørhøjskolen Aarhus.  

Tre eksaminer på én dag

Marius Youbi skal nu til eksamen i tre fag på mandag, og det skyldes, at Århus Universitet helt ekstraordinært vil forsøge at hjælpe ham færdig med 5 semester, før han bliver udvist den 8. januar.

- Det er selvfølgelig ikke optimalt, vi prøver altid at placere eksamen, så der er tid imellem til at forberede sig, men den mulighed har vi ikke her, siger Per Lysgaard. 

Den studerende selv har derfor lige nu rigtig travlt med at forberede sig til eksaminerne. 

- Nu har jeg 48 timer til at forberede mig, og jeg kan kun se, om det kan lade sig gøre, siger Marius Youbi. 

Vil hjælpe med praktikplads i udlandet 

Marius Youbi skulle være startet i praktik hos den globale virksomhed KK Wind Solutions i januar, men nu vil de i samarbejde med Aarhus Universitet lave en plan B og forsøge at sende Marius til en afdeling i udlandet.

- Vi synes jo næsten, det er naturstridigt at sende sådan en mand som Marius ud af landet, så vi må jo prøve på - hvis det skal ende med han bliver udvist - at finde nogle andre muligheder, siger Henrik Lykke Christiansen, der er Head of Global R&D ved KK Wind solutions. 

Selvom Marius naturligvis håber at kunne blive i Danmark og tage sin praktik, er han glad for muligheden for at kunne flytte pladsen til udlandet. 

- Den plan B hvor universitetet samarbejder med KK Solutions, den synes jeg lyder meget meget fint, siger Marius Youbi.