Klage afvist: Superstuderende skal ud

Marius Youbis klage over udvisning er blevet afvist. Hans advokat undersøger lige nu andre muligheder.

Marius Youbi

Udlændingenævnets har truffet en afgørelse i klagesagen om udvisning af Marius Youbi. Den 30-årige ingeniørstuderende får ikke lov til at blive i landet, og han skal altså stadigvæk være ude af Danmark til januar. 

- Den er desværre negativ. Udlændingenævnet mener ikke, at der er særlige forhold i sagen, der kan begrunde, at klagen får en opsættende virkning, oplyser hans advokat, Nikolaj Nikolajsen.

Han fortæller til TV MIDTVEST, at han er ved at undersøge, hvilke yderligere juridiske muligheder der er for at sætte udvisningen i stå.

En presset mand 

Selv er Marius Youbi meget presset af situationen og ked af det. I dag sidder han sammen med sine studiekammerater på Århus Universitets afdeling i Herning og arbejder på en aflevering til i morgen.

Jeg er nødt til at holde fokus på mine studier, selv om det er meget svært lige nu

Samtidig læser han op til eksamen i tre fag. Han har stadiget et spinkelt håb om, at han kan komme op i eksaminerne i løbet af januar.

- Jeg er allerede et år bagud med mine studier, og kommer jeg ikke op i de tre fag og består dem alle, er studiet tabt på gulvet, siger en presset Marius Youbi til TV MIDTVEST.

Som det ser ud nu, er Marius udvist af landet fra den 8. januar, men foreløbig har han ikke lavet en plan B for sit studie – og sit liv.

- Jeg er nødt til at holde fokus på mine studier, selv om det er meget svært lige nu, siger han.

Fra februar skulle han starte i et praktikforløb i virksomheden KK Wind Solutions i Ikast, som nu også går tabt, hvis udvisningen bliver effektueret.

Den 30-årige camerounianer har kun fået 10 og 12-taller samt et enkelt 7-tal i sine eksaminer. Han læser til ingeniør - en branche, hvor der er stor efterspørgsel på arbejdskraft. 

Grunden til udvisningen er, at han har har arbejdet mere end de tilladte 15 timer om ugen som studerende fra et tredjeland. Marius Youbi skal selv financiere sit studie. Fejlen består i, at han har troet, at de 15 timer om ugen var et gennemsnitstal.

 

2:06
Ingeniørstuderende Marius Youbi skal nu udvises af landet - trods gode karakterer og mangel på ingeniører