Nutidens børn bliver over 100 år

De midt- og vestjyder, der i dag har rundet hundrede år, har ikke mange jævnaldrende. Men det vil snart ændre sig.

Gammel 4.jpg

De børn, der er født efter år 2002 vil i gennemsnit blive ældre end 100 år. I hvert fald, hvis den nuværende udvikling fortsætter.

Det fortæller Kåre Christensen, der er aldringsforsker ved Syddansk Universitet.

TV MIDTVEST har mødt en midtjyde, der allerede har rundet det skarpe hjørne.

Frederik Philipsen, der i oktober rundede 100 år, har gennem de seneste mange år set sine jævnaldrende kammerater falde fra.

- Det er det værste. Det kan jeg godt sige dig. Når man kommer ud, og de jævnaldrende er væk, lyder det eftertænksomt fra den tidligere vognmand.

Men hvis udviklingen fortsætter, vil nutidens børn opleve en helt anden situation, når de når Frederik Philipsens alder.

Ifølge aldringsforsker, Kåre Christensen, er middellevetiden de seneste 150 år steget fra 40 til 80 år. Det betyder, at børn, der er født efter årtusindeskiftet, i gennemsnit vil blive mere end 100 år gamle.

Men spørger man Frederik Philipsen er den høje alder slet ikke så slem endda. Og årsagen til den høje alder har han også selv styr på.

- Mit liv har jo været med slæb. Jeg er jo født til at skulle tjene til føden med musklerne. Jeg kom jo ud og tjene, da jeg var knap 13 år, lyder forklaringen.

På TV MIDTVEST ser vi de kommende dage nærmere på det stigende aldersgennemsnit.

Se også med, når vi i aften spørger en aldringsforsker om den høje gennemsnitsalders årsag og konsekvenser.