Venstre og Radikale går sammen: Lover støjværn til motorvejsnaboer

Et støjplaget boligkvarter ved Silkeborgmotorvejen får nu en hjælpende hånd. I hvert fald hvis man skal tro det løfte, Venstre og Radikale i dag har givet.

Kristian Pihl Lorentzen vil have kommunen og staten til at splitte regningen på 30 millioner til et støjværn til de generede naboer i boligkvarteret Buskelund. - Det, mener jeg, er overkommeligt, og det løfte tør jeg godt give, siger han.
Kristian Pihl Lorentzen vil have kommunen og staten til at splitte regningen på 30 millioner til et støjværn til de generede naboer i boligkvarteret Buskelund. - Det, mener jeg, er overkommeligt, og det løfte tør jeg godt give, siger han.
Foto: Richard Gaarn Svendsen

Der er fuld gang i valgkampen – og i valgløfterne.

Kristian Pihl Lorentzen, Venstre, og Andreas Steenberg, Radikale Venstre, gik i dag sammen om at give borgerne i det støjplagede område Buskelund i det vestlige Silkeborg et valgløfte.

Efter valget vil de kæmpe for, at boligområdet vil få et støjværn, som skal skærme for larmen fra Silkeborgmotorvejen.

- Jeg synes, vi skal have løst det her, for det er alt for voldsomt for de beboere, det går ud over, siger Andreas Steenberg, som er medlem af Folketinget for Radikale Venstre.

Regningen skal splittes

Silkeborg Kommune og Vejdirektoratet har længe været i strid om, hvem der skal hjælpe de støjplagede naboer til motorvejen.

Vejdirektoratet mener, at ansvaret ligger hos kommunen, og kommunen mener, at ansvaret ligger hos staten.

Silkeborgs Borgmester Steen Vindum har tidligere forsøgt at nå til enighed med transportministeren om en løsning.

- Jeg har over for ministeren tilkendegivet, at vi godt vil bidrage til en aktiv løsning, også økonomisk sammen med dem. Det har han afvist, sagde han dengang til TV MIDTVEST.

Nu mener Kristian Pihl Lorentzen, at politikerne må gribe ind. Han foreslår, at kommunen og staten splitter regningen.

- Jeg lover, at jeg efter valget vil tage initiativ til, at staten finder halvdelen af de penge, der skal til, siger han.

Er det ikke nemt at love det nu?

- Jo, men jeg tør godt love det, for jeg har gode chancer for at indfri det. Vi har lige afsat 1,6 milliarder i en trafikaftale til bekæmpelse af støj, og der skal vi altså bruge en lille bid af de penge, til at få den her knude hugget over, siger han.

Kristian Pihl Lorentzen anslår, at en støjdæmpende løsning vil koste omkring 30 millioner kroner.

I oktober 2018 fortalte TV MIDTVEST om striden mellem kommunen og staten. Du kan se indslaget herunder:

3:39
Silkeborg Kommunes borgmester overvejer at lægge sag an mod Staten, fordi der mangler støjdæmpning på motorvejen