Kollerups afbrydelse bliver en sag for præsidiet

Torsten Schack Pedersen (V) kalder Simon Kollerups (S) afbrud af samrådet for et mediestunt. Venstre-manden vil rejse sagen for præsidiet.

Der er tale om et latterligt mediestunt. Det mener Torsten Schack Pedersen fra Venstre om Simon Kollerups afbrud af samrådet. Han vil nu rejse sagen for Folketingets Præsidium.

Der var tale om et latterligt mediestunt, som ikke klæder vores folkestyre

- Hvis man mener, at man har en sag, der berettiger til samråd, så skal man ikke lave så barnlig en optræden. Det bidrager kun til politikerlede, skriver Torsten Schack Pedersen i en mail til TV MIDTVEST.

Onsdag var der samråd i miljø- og fødevareudvalget. I samrådet skulle miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) forklare Bæredygtigt Landbrugs indflydelse på regeringens politik. Samrådet blev dog kort efter afbrudt af socialdemokraternes Simon Kollerup. På grund af De Konservatives mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, så Kollerup ingen grund til at fortsætte.  

- Jeg mener, det er spild af folkestyret og borgernes tid, hvis vi skulle mundhugges i flere timer uden reelt at vide, om det var den minister, der skulle sidde med det, siger han. 

Venstres Torsten Schack Pedersen mener, at samrådet burde være blevet aflyst, inden det gik i gang, hvis de alligevel ikke ville gennemføre mødet.

- Der var tale om et latterligt mediestunt, som ikke klæder vores folkestyre, udtaler Torsten Schack Pedersen.

Opbakning fra baglandet

Torsten Schack Pedersen får fuld opbakning fra partifællen Kristian Pihl Lorentzen.

- Jeg har siddet i Folketinget i 11 år, og jeg har aldrig set mage til opførsel. Det var en pinlig og respektløs optræden, siger Kristian Pihl Lorentzen, der er medlem af Folketingets Præsidium.

Han mener, det er helt rigtigt at lade sagen blive vendt i præsidiet.

- Det kan give anledning til at tage en snak med gruppeformændene, om hvordan man opfører sig i forbindelse med samråd, siger han.

Jeg tager det med ophøjet sindsro 

Sagens hovedperson, Simon Kollerup, giver dog ikke meget for Venstres reaktion.

- Jeg tager det med ophøjet sindsro. Jeg mener, problemerne tårner sig op i blå blok, så hvis det er et forsøg på at fjerne fokus fra det, så er det fint, lyder det fra Simon Kollerup.

Kristian Pihl Lorentzen skrev onsdag aften til Folketingets formand, Pia Kjærsgaard. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.