Gorm ikke på niveau med Allan og Bodil

Danmark ser ud til at være sluppet mere nådigt fra stormen Gorm, end da både Bodil og Allan raserede landet, vurderer forsikringsselskaber.

Stormen Gorm havde søndag aften voldsomt fat i store dele af Danmark, men ødelæggelserne ser ikke ud til at være lige så omfattende som ved tidligere storme.
    
 Det er mandag eftermiddag indtrykket hos både Falck og forsikringsselskaberne Alm. Brand og Tryg.
    
- Det er uden tvivl den mest ødelæggende storm, vi har haft, siden stormene Allan og Bodil. Men vi når ingenlunde op på det niveau af skader denne gang, siger skadedirektør Brian Wahl Olsen hos Alm. Brand til Ritzau.
    
Han fortæller, at hans medarbejdere ved 14-tiden havde noteret cirka 1400 skader efter stormen - og at telefonerne stadig er rødglødende. Ikke desto mindre tør han godt garantere, at omfanget ikke når Allans 24.000 eller Bodils 18.000 skader.
    
- Og denne gang er det heldigvis hovedsageligt mindre skader. Det er tagsten, der er revet af, og i Vestjylland er der nogle porte på gårde, som er flået op, siger Brian Wahl Olsen.
    
En lignende oplevelse har konkurrenterne i forsikringsselskabet Tryg.
    
- Vi forventer, at vi i Tryg er oppe på omkring de 2500 sager, der er relateret til stormen, inden dagen er omme. Særligt Midtjylland og Nordsjælland lader til at være hårdt ramt, oplyser pressemedarbejder Susanne Lindhage.
    
- Der er på nuværende tidspunkt kun ganske få større sager. Vi ser primært tagskader, væltede træer og stilladser samt flyvende genstande.
    
- Vi ved dog af erfaring, at der vil komme flere henvendelser i løbet af de næste par dage. Derfor er det stadig for tidligt at sige noget om, hvor stort omfanget bliver. Men det bliver ikke lige så slemt, som da vi oplevede stormen Allan, lyder det fra Tryg.
    
Hos Falck har der også været travlt. Dog ikke på samme niveau som ved tidligere storme, siger pressemedarbejder Jesper Jakobsen.
    
- Vi har fået over 300 henvendelser. Langt størstedelen er i Jylland, og 100 af dem handler om væltede træer, siger pressemedarbejderen.
    
/ritzau/