Fire mænd tiltalt for omfattende bedrageri: Udgav sig for at være kvinde, der solgte seksuelle ydelser

De fire mænd er tiltalt for flere end 300 forhold om bedrageri og afpresning, som især er foregået via Snapchat.

Det er især Snapchat, men også Facebook, der er blevet brugt til bedrageriet og afpresningen.
Det er især Snapchat, men også Facebook, der er blevet brugt til bedrageriet og afpresningen.
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Gennem månedsvis har en gruppe af mænd afpresset og bedraget i alt 240 personer via de sociale medier Snapchat og Facebook.

- Det er selvfølgelig en usædvanlig sag, i og med der er mange forhold, der er mange ofre, og det drejer sig om store værdier, siger anklagerfuldmægtig Katrine Meldgaard, der skal føre sagen, i en pressemeddelelse fra Midt- og Vestjyllands Politi.

De fire mænd, der er mellem 22 og 26 år, har udgivet sig for at være en kvinde, der solgte seksuelle ydelser, og på den måde har de modtaget penge for noget, de aldrig har leveret.

I mange tilfælde har de efterfølgende afpresset mændene ved at true med at fortælle deres venner, familie eller arbejdsgiver om deres forsøg på at købe seksuelle ydelser.

Ofrene har overført beløb, der spænder lige fra 100 kroner og op til knap 80.000 kroner. I alt har de fire tiltalte modtaget 1.227.687,50 kroner, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Har gennemgået telefoner og transaktioner

Den ældste af de tiltalte har forhold på anklageskriftet, der stammer fra 2019. De andre tre har deltaget siden august 2020 og frem til september i 2021, hvor det første grundlovsforhør i sagen blev holdt.

Dengang blev tre af de nu fire tiltalte mænd sigtet. De er alle tre fra Viborg. I januar 2022 blev den fjerde person sigtet, en 22-årig mand fra Vejle.

Politiets efterforskningsarbejde har stået på i mange måneder og har blandt andet bestået af flere ransagninger og gennemgang af eksempelvis MobilePay-betalinger, kontoudtog og Messenger-samtaler.

- I samarbejde med vores it-efterforskere fra politikredsens centrale efterforskningsafdeling har vi sikret og gennemgået PC’er og telefoner fra de nu tiltalte. Så der ligger rigtig mange efterforskningstimer bag sagen, fortæller Henrik Varbøl, der er politikommissær og efterforskningsleder ved lokalpolitiet i Viborg.

Retssagen skal køre ved retten i Viborg i maj og juni.