Lokkede mænd med sexvideoer: Tre sigtet for at snyde og afpresse over 100 personer på Snapchat

Tre mænd i 20'erne fra Viborg sigtet for gennem mange måneder at lokke mænd til at se sexvideoer og afpresse dem for tusindvis af kroner.

Bedrageriet og afpresningen er primært foregået over det sociale medie Snapchat.
Bedrageriet og afpresningen er primært foregået over det sociale medie Snapchat.
Foto: Denis Charlet/AFP/Ritzau Scanpix

I flere måneder har politiet efterforsket en sag om bedrageri og afpresning, og i går førte det til anholdelse af tre unge viborgensere på mellem 23 og 25 år.

Mændene er ifølge efterforskningsleder Henrik Andersen sigtet for primært via Snapchat at have udbudt nøgenbilleder og -video af en ukendt kvinde, som de har lokket mænd til at købe adgang til. En ydelse, mændene ikke har fået, men som de i stedet er blevet afpresset yderligere betaling for.

- Det er en stor sag, og det er i hvert fald gået ud over 100 personer, og det er ikke kun folk fra Viborg. Det trækker tråde rigtig langt ud, siger efterforskningslederen fra Viborg-Skive efterforskning.

Den første anmeldelse drejer sig om en sag fra 2020. Siden er flere kommet til, og det fik politiet til at gå i gang med en større efterforskning, som nu har givet pote.

- Efterforskningen har ledt til en lang række forhold, som vi har arbejdet intensivt med i tre måneder ind til nu.

Politiet vil på nuværende tidspunkt ikke oplyse, hvor store summer de mange mænd er blevet afpresset for, men det drejer sig om flere tusind kroner. 

For enkelte kostede affæren ifølge Viborg Stifts Folkeblad mellem 40.000 og 50.000 kroner. Det vil efterforskningslederen dog ikke bekræfte over for TV MIDTVEST.

De tre gerningsmænd blev anholdt onsdag omkring middagstid uden dramatik. Torsdag blev de fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre, hvor alle gerningsmænd blev varetægtsfængslet frem til 15. oktober. De tre gerningsmænd kærede ikke kendelsen.

Politiet er fortsat i gang med efterforskningen af sagen og mangler stadig at afhøre flere forurettede.