Vinterbadere ryster på hovedet: - Det er jo ikke for at vise sin krop

Vinterbadeklubberne rundt i landsdelen forstår ikke debatten om nøgenbadning, som lige nu fylder i Silkeborg.

2:11
Landsdelens vinterbadere ryster på hovedet over kropsforskrækkelse
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Der har i denne uge været stor debat om, hvorvidt man bør bruge badetøj eller ej, når man bader udendørs på offentlige steder. 

Debatten startede på baggrund af en kritik fra silkeborgenser Per Rosted Bang, der er træt af at se på bare baller, bryster og diverse vedhæng, når han går tur ved den lokale Almind Sø.

Og debatten har ikke overraskende også fyldt meget i saunaerne rundt i de midt- og vestjyske vinterbadeklubber. Her ryster mange af medlemmerne på hovedet over indholdet af debatten.

- Det er jo ikke for at vise sin krop, det er jo bare for at have det rart, siger Anne Rydahl, der vinterbader i Hald Sø.

Anne Rydahl nyder at bade nøgen i Hald Sø.

- Det er lidt trist. Nøgne mennesker er meget naturligt, og jeg synes, vi lærer vores unge mennesker noget meget forkert, hvis vi lærer dem, at nøgenhed er noget vi skal skamme os over, siger Gitte Kokholm fra Skive.

- Det er utroligt morsomt, men også noget sørgeligt. Jeg synes, det er udtryk for den kropsforskrækkelse, der er i Danmark, siger Michael Queck, der er formand for Skives vinterbaderklub VISKI.

Alt handler om respekt

Landsdelens klubber har forskellige regler for brugen af badetøj, men i både Struer, Lemvig, Skive og Viborg er vinterbaderne enige om, at løsningen på hele debatten er respekt.

- Hvis vi tager hensyn til hinanden, så er der plads til os alle sammen, siger formand for Vinterbadelauget ved Hald Sø, Mette Carlsen.

- Man går jo ikke hen og stiller sig lige foran andre med rumpen i vejret eller noget, siger Anne Rydahl, der bader samme sted. 

Der ligger mere end 20 vinterbadeklubber i Midt- og Vestjylland.