Per satte ild til nøgendebat: Han fortryder kun én ting

Per Rosted Bang har med sine kommentarer om nøgenbadning bragt sig selv i et stormvejr på de sociale medier og i sin indbakke.

Per Rosted Bang har fået hundredvis af beskeder i sin Messenger-indbakke.
Per Rosted Bang har fået hundredvis af beskeder i sin Messenger-indbakke.
Foto: TV2 ØSTJYLLAND

5200. Så mange kommentarerer har brugere på TV2 ØSTJYLLANDs Facebookside skrevet til en video med Per Rosted Bang fra Silkeborg. I klippet kritiserer han de mange nøgenbadere i Østre Søbad i Silkeborg.

Han er godt og grundigt træt af at se på numser, tissemænd og bare bryster, når han går tur ved Alminde Sø i Silkeborg.

Langt de fleste af kommentarerne falder ikke ud til Per Rosted Bangs fordel. Tværtimod mener de fleste, at han skal tage sig sammen og lære at leve med lidt nøgenhed.

'Jeg mener, at det er sundt at se flere ‘normale’ kroppe.. hvor er det trist at vi er blevet så kropsforskrækket!', er en af mange kommentarer, der hylder nøgne kroppe.

Massiv mediedækning

Debatten kører også i Midtjyllands Avis, på radiokanalerne P4 og 24syv, og på TV2 ØSTJYLLAND.

Onsdag er Per Rosted Bang inviteret i Aftenshowet på DR, og i første omgang sagde han ja. Men nu har han fortrudt.

- Jeg havde planlagt, at jeg ville tage bussen derover. Men jeg orker ikke mere. Det er ikke sådan, at jeg sidder og græder, men nu siger jeg: Okay, det var så det, siger han tirsdag efter 48 timer i det stormvejr, han har bragt sig selv i. 

I hans Messenger-indbakke er der kommet flere hundrede beskeder, men han gider ikke læse dem.

- Hvis jeg skal svare dem alle sammen, så kan jeg jo bruge de næste fire uger på. Og det gider jeg bare ikke, siger han.

Han har heller ikke læst de mange tusinde kommentarer, debatten har ført med sig på de sociale medier.

- Jeg læser dem ikke, for jeg er fløjtende ligeglad, siger Per Rosted Bang.

Står ved sin holdning

Men den massive kritik, han har mødt, har ikke fået ham til at ændre holdning. Der er dog én ting, han fortryder. En kommentar, som har affødt en lang reaktioner.

- De mennesker, der kommer herned, skulle måske stå derhjemme og taget tøjet af, kigge sig selv i spejlet og spørge: Er det her nu også en god idé.

- Der skal være en eller anden form for respekt. Det er bare det, jeg efterlyser. Jeg synes godt, de kunne tage lidt tøj på. Man kan ikke undgå at se det. De er heller ikke specielt attraktive, sagde Per Rosted Bang søndag, da TV2 ØSTJYLLAND besøgte ham i Silkeborg. 

Fortryder

De to passagerer fortryder han, for ifølge ham var der tale om humor, som folk ikke har forstået.

- De mennesker (der kritiserer, red.) har da fuldstændig ret. Men det er ganske almindelig galgenhumor. Det er misforstået i allerhøjeste grad. Hvis du kendte mig, ville du klaske dig på lårene af grin. Det er sådan, jeg er, jeg kan bare ikke lade være, siger Per Rosted Bang tirsdag.

- Men ingen skal gøre sig som dommer over andre. Der er ingen, der er for grimme eller pæne til at bade. Det er ment som ren og skær humor, ikke andet, siger Per Rosted Bang.

Han stempler ud af debatten nu, men han afviser, at den megen virak har påvirket ham.

- Det har været skægt og sjovt, og om en måned eller to, er det hele glemt igen, siger Per Rosted Bang.