Viborg skruer bissen på og fejer København af banen

København Håndbold startede godt, men endte med at få en håndboldlektion af Viborg HK i kvindernes liga.

Line Haugsted og resten af Viborg HK har snor i Odense Håndbold i toppen af Bambusa Kvindeligaen. (Arkivfoto)

I cirka et kvarter var mandagens kamp mellem Viborg HK og København Håndbold i kvindernes liga spændende og tæt.

Derefter satte førstnævnte tingene på plads, så det endte med en overlegen sejr til det jyske hold på 36-21.

Med sejren har Viborg med 38 point lige så mange som Odense Håndbold på førstepladsen. Fynboerne har dog spillet en kamp færre.

For København betyder nederlaget, at klubben nu er hægtet endnu mere af i jagten på de tre tophold. København har 28 point på fjerdepladsen, otte færre end Team Esbjerg, der sidder på tredjepladsen og har en kamp i hånden.

Københavnerne kom bedst ud af starthullerne mandag. Gæsterne kom på 3-0 og senere 6-3, inden Viborg så småt begyndte at røre på sig og komme nærmere.

Lidt over halvvejs inde i første halvleg var der lighed på måltavlen ved 7-7, da Kristina Jørgensen brød igennem og udlignede. Kort efter sendte Line Haugsted hjemmeholdet i front for første gang, og så tog hovedstadsklubben en timeout.

Men spilstoppet hjalp ikke ret meget. Tværtimod. København kæmpede med at finde det gode spil frem. 9-8 blev til pausestillingen 18-10, og så kunne Viborg gå i omklædningsrummet i fuld kontrol.

Københavnernes problemer fortsatte i anden halvleg. Efter ti minutter stod der 26-14 til Viborg, og så begyndte spændingen så småt at sive ud af hallen i det midtjyske.

Ida-Marie Dahl gjorde det til 31-16 for Viborg med lidt over ti minutter tilbage, og så kunne gæsterne efterhånden bare se frem til en lang tur hjem til hovedstaden.

Desværre for København er der ikke udsigt til lettere modstand i de kommende kampe. Team Esbjerg venter næste mandag, mens modstanderen fire dage senere hedder Odense Håndbold.