Viborg Bibliotekerne får penge til udviklingsprojekter

Viborg Bibliotekerne er populære som aldrig før, og nu får de en bonus oveni glæden. Bibliotekerne modtager nemlig godt én millioner kroner til to udviklingsprojekter.

Der er godt gang i udlånene af bøger på Viborg Bibliotekerne, og bibliotekerne i Viborg Kommune er da også populære som aldrig før. De flotte besøgstal har skabt stor glæde hos folkene bag, og den glæde bliver kun større og større.

For Viborg Bibliotekerne er nemlig blevet sikret midler til to udviklingsprojekter med et samlet budget på godt én million kroner. Det skriver Viborg Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

- Det er helt fantastisk. Vi kan næsten ikke få armene ned, siger Britta Thuun-Petersen, som er biblioteks- og borgerservicechef ved Viborg Bibliotekerne.

De støttede projekter skal være med til at udvikle fremtidens biblioteker, så de kan blive mødesteder med fokus på kulturelle oplevelser, læring, demokrati og fællesskab. Projekterne bliver udviklet på baggrund af tidligere erfaringer fra andre projekter og aktiviteter.

De to projekter bliver hver støttet af nogle puljer. Projektet ’Fællessang+’ bliver støttet af Slots- og Kulturstyrelsens Udviklingspulje. Formålet med projektet er at finde nye veje for musikformidlingen på biblioteket. Det skal blandt andet skabe livskvalitet og trivsel for deltagerne.

Det andet projekt ’Real or fake news’ bliver støttet af Danskernes Digitale Biblioteks projektpulje og Animationspuljen i Viborg. Her vil bibliotekerne og puljerne udvikle en prototype på et læringsspil for unge, der stiller skarpt på digital uddannelse og kildekritik. Samtidig skal der skabes en social kobling mellem det digitale VR-univers og den fysiske verden udenfor.

Viborg Bibliotekerne håber, at de kan skabe en masse nye partnerskaber, som er til glæde for borgerne i Holstebro, og at udvikle bibliotekerne til et sted, hvor alle har lyst til at komme.

- Vi håber, vi er vedkommende i en travl hverdag, hvor folk har tid til at komme og mødes og få et pusterum, siger Britta Thuun-Petersen.  

I 2017 havde Viborg Bibliotekerne over 500.000 besøgende. Det var en stigning på fem procent siden 2016.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.