Unge amerikanske fodboldspillere slog sig løs: - Det er fedt at smadre nogen igen

Børn og unge, der spiller amerikansk fodbold, er hele weekenden samlet i Viborg for at spille den fysiske sportsgren igen.

Det er ikke nemt at se ind bag de gule hjelme. Men bliver den taget af, er smilet stort.

I dag kunne 22 børn i alderen 9-12 år endelig trække i træningstøjet igen. En fællestræning i Viborg var stablet på benene, så der blev kastet, spurtet og skubbet.

- Det er mega fedt, så kan man komme ud og bevæge sig og være sammen med sine venner, siger 9-årige Axel Gregersen fra Aalborg

Det er nemlig lang tid siden, at Alex og de andre børn har været på græs. Corona har nemlig gjort det svært for sportsgrene med megen nærkontakt at mødes og træne.

- Mange af vores spillere var sidst til noget i september. Så man savner også det med at træne sammen igen. Det er jo en sport, som kræver mange spillere for at øve det hele, så derfor er det også fedt at være sammen sådan en dag, fortæller Linna Skovgaard, der er formand for klubben Midwest Musketeers i Viborg.

Selvom det er lang tid siden støvlerne er blevet snøret, så bliver der gået til stålet.

- Jeg synes bare, det er fedt at få lov til at smadre nogen igen, siger 10-årige Jessica Andersen fra Viborg.

I morgen venter endnu en fællestræning. Her er det børn og unge i alderen 13-16 år, der trækker den gule hjelm over hovedet. 

Der bliver gået til stålet under dagens træning i Viborg.
Der bliver gået til stålet under dagens træning i Viborg.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.