Uddannelsesjungle med uddannelsesloft: - Man bliver nødt til at vælge rigtigt

Der er mange uddannelser at vælge mellem, og Bjørg Rom-Jensen håber, et sabbatår vil give hende afklaring.

Der er knap 1000 forskellige uddannelser i Danmark, og derfor kan det være svært for unge mennesker at vælge den rigtige.

Bjørg Rom-Jensen blev student for to uger siden, og hun vil nu bruge det næste år på at blive klogere på, hvad hun egentlig vil – for skal det være sociologi, statskundskab eller måske noget helt tredje?

- Du har så mange muligheder nu i dag med, hvad du kan uddanne dig til, men samtidig er der et uddannelsesloft, der gør, at man bliver nødt til at vælge rigtigt, siger hun.

Efter to uger med studenterhuen på hovedet starter Bjørg Rom-Jensen på Grundfos på mandag, inden hun skal ud at rejse.

- Jeg håber, det giver mig en plads et sted i samfundet, og at jeg lærer mig selv at kende som person. Ved hvad jeg vil, eller i hvert fald spore mig ind på det, forklarer Bjørg Rom-Jensen.

 

Anderledes i fars generation

Mens Bjørg Rom-Jensen sidder og surfer uddannelser på nettet, sidder hendes fra, Bjarni Rom-Jensen, ved hendes side.

Dengang han valgte uddannelse, var det hele dog lidt lettere.

- Det er meget anderledes i dag. Dengang var der ikke ret mange muligheder. Eller det var der måske, men ikke så differentieret som det er i dag. Det var forholdsvis simpelt at vælge, hvad man skulle give sig i kast med, fordi mulighederne ikke var så store, siger han.

Selv sidder han nu i et job som HR-konsulent, og han er da også sikker på, at datteren nok skal lande på den rette hylde efter et sabbatår.

- Hun er rimelig afklaret på, hvilken retning hun vil gå, men at få det sidste finetuning på den del, det vil være godt for hende.