Stor fremgang på læreruddannelserne: - Det er jo en fantastisk succeshistorie

Der er stor fremgang til landsdelens læreruddannelser i Nr. Nissum og Skive, som blandt andet har oprettet nye uddannelsesstationer.

Den 5. juli har været en vigtig skæringsdato for mange af landsdelens unge. Klokken 12 var der nemlig sidste ansøgningsfrist til de videregående uddannelser.

Det er dog ikke kun de unge, som går meget op i lige netop denne dag. Også uddannelseslederne i landsdelen holder meget nøje med tallene, og for Henrik Lundsted Nielsen var det svært ikke at smile, da han kiggede på ansøgningstallene.

- Det er noget vi, har fulgt med i om ikke hver time så hver dag, forklarer han.

Henrik Lundsted Nielsen er uddannelsesleder på læreruddannelsen i Skive og Nr. Nissum, og her var der en fremgang på knap 64 procent, som havde uddannelsen i Nr. Nissum som 1. prioritet. 

- Det er jo en fantastisk succeshistorie, at vi lykkes med den mission, som vi har arbejdet målrettet mod det sidste års tid, siger han.

I Skive må de ”nøjes” med en fremgang på 29,8 procent.

 

Forløb i Holstebro og Randers

Fra næste skoleår åbner VIA i Nørre Nissum to nye uddannelsesstationer - en i Randers og en i Holstebro. De studerende kan så tage første år af uddannelsen i Holstebro. Derefter foregår de sidste tre år i både Nørre Nissum og Holstebro.

- Det er afgørende, at vi får rekrutteret nogle flere til læreruddannelserne, fordi vi jo faktisk mangler lærer ikke bare på landsplan, men også i det nordvestjyske område, siger Henrik Lundsted Nielsen, Uddannelsesleder, Læreruddannelsen i Skive og Nr. Nissum.

Læreruddannelserne i Nr. Nissum og Skive skal fremover samarbejde endnu mere, da de får en fælles ledelse.

Det vides endnu ikke, hvordan de nye studerende kommer til at fordele sig mellem Holstebro, Randers og Nr. Nissum, men der vil blive oprettet hold i både Holstebro og Nr. Nissum.

Og faktisk tyder det ikke på, at den større by, Holstebro, kommer til at tage alle studerende fra den lille Seminarieby, Nr. Nissum.

- Det ser faktisk også ud til, at der er en fin fremgang til matrikelstuderende i Nørre Nissum, så det er jo super positivt, for det havde vi også været spændte på, men det tegner lovende, forklarer uddannelseslederen.

Uddannelsesstationen i Holstebro er foreløbig en forsøgsordning, der skal køre i to år.