Syv studerende til ny uddannelse i Skjern: - Den skal nok vokse

Til august begynder et hold studerende i markedsføringsøkonomi i Skjern.

quoteVi mærker i hvert fald helt klart, at der er nogle kræfter derude, som gerne vil det

Hans Jørgen Skriver, Uddannelseschef, Erhvervsakademi MidtVest

På Innovest i Skjern begynder et hold studerende i markedsføringsøkonomi til august. Den nye videregående uddannelse blev vedtaget i januar, som en del af regeringens udflytningsplaner.

- Lige nu er der syv, der har tilkendegivet, at de gerne vil læse uddannelsen i Skjern, siger Hans Jørgen Skriver, der er uddannelseschef hos Erhvervsakademi MidtVest, Herning og Skjern.

Den nye uddannelse kan dog vokse endnu mere. Når unge mennesker søger ind på uddannelsen som markedsføringsøkonom, skal de først bagefter tilkendegive, om de vil starte i Herning eller Skjern, og der har de endnu ikke fået svar fra særlig mange.

 

Derfor forventer de, at klassen ender på 12-15 studerende.

- Det er vi egentlig rimelig godt tilfredse med. Vi har erfaring med, at første år kan en uddannelse godt være relativ lille, så den skal nok vokse. Vi mærker i hvert fald helt klart, at der er nogle kræfter derude, som gerne vil det, siger Hans Jørgen Skriver.

Erhvervsakademiet har haft siden januar til at promovere sig selv, og den korte tidsfrist har da også været et ekstra pres.

- Det kan da godt være en udfordring at vende unge mennesker til, at man godt kan tage en videregående uddannelse i sit nærområde.  

Ét er dog sikkert. Uddannelsen i Skjern bliver til noget, og der er første skoledag d. 28. august, hvor der er styr på klasselokale og kantine hos Innovest.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Uddannelse.