Tiltalt for bestikkelse i Forsvaret: Jeg skulle gøre ham glad

Regninger for arbejde på Flyvestation Karup dækkede ifølge tiltalte over renovering af forsvarsmedarbejders private bolig i Viborg-området.

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

På fakturaerne stod der murer- og tømrerarbejde på Flyvestation Karup. 

Men i virkeligheden var der tale om håndværksarbejde, der blev udført privat for en medarbejder i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Sådan lyder forklaringen fra en tidligere medarbejder i installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen, der onsdag afgiver forklaring i Retten i Viborg.

- Jeg havde fået at vide af ham (en medarbejder ved Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, red.), at der skulle stå murerarbejde vedrørende Flyvestation Karup. 

- Jeg tænker, det var fordi, at regningen skulle viderefaktureres. Det var dét, jeg havde fået besked på, siger den tidligere ansatte i Kemp & Lauritzen.

Han hævder, at han af sin egen chef i Kemp & Lauritzen blev instrueret i at stille samarbejdspartneren, Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, tilfreds.

- Jeg skulle sørge for at (medarbejderen ved Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse) var tilfreds. Han skulle smøres.

Det skulle ifølge den tiltalte sikre, at Forsvaret fortsatte med at placere opgaver inden for drift og vedligehold hos Kemp & Lauritzen.

Han beskriver det som en ”karrusel”.

Regningerne blev ifølge den tiltalte i første omgang betalt af Kemp & Lauritzen, men siden viderefaktureret til Forsvaret.

Det kunne ifølge den tiltalte ske, fordi der på nogle projekter var en uforbrugt beløbsramme.

Renoverede eget hus for 1,7 millioner kroner

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at en ansat i ejendomsstyrelsen fik en tilbygning og renovering af sit hus i Viborg-området til 1,7 millioner kroner betalt på denne måde.

Medarbejderen fra Kemp & Lauritzen erkender, at han også selv har fået udført håndværksarbejde, der blev betalt af den nu tidligere arbejdsgiver.

Men han nægter sig skyldig i bestikkelse.

- Jeg har bare udført de ting, jeg har fået besked på af min chef. Jeg har udført ordre på vegne af Kemp & Lauritzen, lyder svaret.

Mandens chef er ikke tiltalt i sagen, ligesom virksomheden heller ikke er under anklage.

Da sagen kom frem i december sidste år, meddelte Kemp & Lauritzen, at man sammen med Forsvaret havde opdaget svindlen tilbage i 2016. 

På den baggrund var en medarbejder blevet politianmeldt og bortvist.

Der ventes dom i sagen til november.