Forsvarsminister til soldaterne efter kritik: - Det er min opgave at få ryddet op

Trine Bramsen (S) tager kritikken fra soldaternes tillidsmand til sig og lover en hurtig oprydning efter flere retssager mod topfolk i Forsvaret.

- Det mit ansvar, at vi får ryddet op i de sager, som der har været alt for mange af. Det er min opgave at sørge for, at vi får skabt den nødvendige kulturændring, så det ikke er de her fortællinger om Forsvaret, der kommer til at fylde på den lange bane.

Så klar er reaktionen fra forsvarsminister Trine Bramsen (S) efter kritik af ledelsen i Forsvaret fra soldaterne.

Kritikken kommer fra Jørgen Christian Pedersen, der er fællestillidsrepræsentant ved Ingeniørregimentet på Skive Kaserne.

- Hvis det her var en civil virksomhed, så var hele ledelsen blevet fyret. Det er måske nok lidt radikalt, men der trænger til en generel oprydning, siger tillidsmanden.

Han kommer med kritikken nu, hvor to tidligere medarbejdere fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse sidder på anklagebænken. De er tiltalt for at have modtaget bestikkelse for over 1,8 millioner kroner. Samtidig er det kun nogle uger siden, at den tidligere hærchef fik tre måneders fængsel for blandt andet at misbruge sin stilling.

- Tilliden bliver svækket mere og mere dag for dag og sag for sag. Soldaterne er godt og grundigt trætte af at blive associeret med nogle, der uretmæssigt rager til sig, siger Jørgen Christian Pedersen.

2:10
Se tillidsmand Jørgen Christian Pedersens forklare, hvorfor han er utilfreds med forsvarsledelsen. 

Sagerne er ikke kendetegnede for tjenestestederne

Trine Bramsen understreger, at sagerne ikke handler om de folk, der er ansat på tjenestestederne.

- Ude på tjenestestederne skal de vide, at de har min allerstørste respekt. Jeg har oplevet deres arbejde, og jeg ved, hvor mange kræfter, der bliver lagt i det. Og de sager, der fylder rigtig meget i medierne, de er i den grad ikke kendetegnende for det arbejde, der sker på tjenestestederne, siger ministeren.

Ministeren lover ny bemanding

For at undgå flere lignede sager om eksempelvis magtmisbrug og bestikkelse har forsvarsministeren sat gang i et program, der skal sørge for efteruddannelse til hele ledelsesniveauet.

- Og så har vi også en række styrelseschefer, hvor der kommer ny bemanding. Altså pladser, der står tomme nu, og hvor der kommer ny bemanding over den kommende tid, siger Trine Bramsen.

I bestikkelsessagen mod de to tidligere medarbejdere hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse risikerer de tiltalte op til seks års fængsel.

2:13
Se interviewet med forsvarsminister Trine Bramsen (S).
Foto: TV MIDTVEST