Snapsting er i fuld gang

Den årlige folkefest i Viborg, der går under navnet Snapsting, blev lørdag skudt i gang. Nu venter en uge med fest og kultur.

Til lyden af domkirkens klokker blev den mere end 1.000 år gamle tradition Snapsting lørdag sat i gang. Det betyder, at der fra denne weekend og den kommende uge er liv og larm i byen ud over det sædvanlige. Den årlige folkefest i Viborg byder i 2016 på 266 kulturelle indslag, som bliver drysset ud over hele ugen. Lørdag var det blandt andet Marie Carmen Koppel, som gav sit til folkefesten.

Er Snapstinget ikke en restaurant på Christiansborg? 

Viborg med visioner

Traditionen er så gammel, at arkæologer har svært ved helt at slå fast, hvornår den første Snapsting var, men den går længere tilbage end 1462, hvor Snapting for første gang bliver nævnt i kilder.

Dengang i 1400-tallet og frem til 1813 var det både folk fra hele Jylland samt handelsfolk og gøglere fra andre europæiske lande, som fandt vejen til Viborg.

Om der var visioner for Snapsting i 1400-tallet er tvivlsomt, men det har de i dag. Håbet for 2016 er, at folk mødes på kryds og tværs og selv tager del i arrangementerne, som er alt fra fester, motion, debatter og musik.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.