Så meget betaler Apple for marken

Apple bygger som bekendt et stort nyt datacenter i Foulum ved Viborg. Derfor køber de en stor mark af staten, og nu er prisen blevet afsløret

I alt 23 mio. kr. koster de marker, der bliver hjemsted for Apples nye datacenter ved Viborg. Det afslører et aktstykke i Folketingets Finansudvalg ifølge erhvervsmediet Finans.dk.

Jorden, der er ejet Bygningsstyrelsen, er fordelt på forskellige matrikler. Det ventes at den i alt vil udgøre omkring 92 hektar. Og der er brug for rigeligt med plads, for det er anslået, at datacentret, der vil står færdigt i 2026, vil komme til at have et samlet areal på 190.000 kvm.

Jorden udlejes i dag til Danmarks Kvægforskningscenter og Aarhus Universitet. Til dagligt græsser flere hundrede af forskningscenterets køer på marken, og det skal de fortsat have lov til, indtil Apple tager grunden i brug.

Det er ifølge Finans.dk en væsentlig del af købsaftalen, der også forpligter køber til at betale forskningscentrets flytte-omkostninger, der i alt forventes at løbe op i knap 10 mio. kr.

Det er dog ikke Apple selv, der skal punge ud til den store grund. Køberen er i stedet det irske selskab, Oconee Limited, som er tilknyttet Apple.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.