Rullende Dronning ser køkkenfabrik i Kjellerup

Dronningen lagde mandag vejen forbi køkkenfabrikken DESIGNA i Kjellerup. Virksomheden har udmærket sig ved at engagere sig i at rekruttere blandt folk, der har svært ved at komme i arbejde.

Hendes Majestæt Dronningen besøger mandag og tirsdag Silkeborg uden det årlige sommertogt. Efter en karettur og frokost gæstede Dronningen køkken-virksomheden DESIGNA i Kjellerup. 

- Det var en spændende oplevelse. Det er en dame, der er vidende om mange ting og som spørger ind til mange ting. Hun var begejstret, må jeg sige, for at se rundt derinde i fabrikken, siger Erik Høj, der er administrerende direktør hos DESIGNA. 

Dronningen kom rullende rundt i produktionen på køkkenfabrikken, DESIGNA i Kjellerup. 

Dronningen ankom i Volvoen Krone 12, men blev efter velkomsten fragtet rundt på den store fabrik på noget, der mindede om en golfbil. 

- Det var en rigtig god oplevelse. Det går jo hurtigt. Hun fik en fornemmelse af, at et køkken det tager ikke lige to dage at lave. Det tager lang tid, siger direktøren.   

DESIGNA er udvalgt som besøgsmål for Dronningen af Silkeborg Kommune. Silkeborg Kommune blev udnævnt til Danmarks socialøkonomiske kommune i 2017 og nomineret til prisen i 2018. H.M. Dronningen besøgte køkkenproducenten for netop at høre om det socialøkonomiske arbejde, som DESIGNA har udmærket sig ved. 

Dronningens besøg i Silkeborg har mandag formiddag været fulgt af tusindevis af mennesker. Også hos DESIGNA, hvor direktør, Erik Høj tog imod majestæten, var der masser af mennesker med flag, der ville hilse på Dronningen. 
Dronningens besøg i Silkeborg har mandag formiddag været fulgt af tusindevis af mennesker. Også hos DESIGNA, hvor direktør, Erik Høj tog imod majestæten, var der masser af mennesker med flag, der ville hilse på Dronningen. 
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Virksomhedenarbejder på at integrere medarbejdere, der måske ikke stod først for til at få et job, fordi de af den ene eller anden grund ikke helt har evnerne til at passe et arbejde. 

- Ja, Dronningen og jeg snakkede om rummelighed. Og folk, der måske ikke lige har de ressourcer, der skal have og måske ikke kan det det med at komme op klokken syv om morgenen. Det var hun meget anerkendende over at vi bruger tid på at få folk ind i virksomheden, siger Erik Høj der er direktør hos DESIGNA A/S.  

Den syriske flygtning Osama Hasan fik lejlighed til at møde den danske dronning. Det er tre år siden, han flygtede fra krigen i syrien. I dag arbejder han med at lave køkkener hos DESIGNA i Kjellerup. 

Dronningen mødte blandt andre den syriske flygtning Osama Hasan, der for tre år siden flygtede fra krigen i Syrien. i dag er arbejder hen hos DESIGNA og selv om han var temmelig nervøs, fik han hilst på Dronningen. 

- Det var meget kort. Men hun var meget sød, siger Osama Hasan efter mødet med majestæten.  

Erik Høj viser rundt hos DESIGNA. 
Erik Høj viser rundt hos DESIGNA. 
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

- Hun synes, det var spændende at en mand, eller dreng, som hun sagde, er kommet så langt væk fra og så nu taler dansk og har truckkort. Det var hun også overrasket over. Og hun fik også hilst på Osama derinde med hånd og det hele. Jeg ved ikke lige, om han bukkede rigtigt, men det var rigtigt, rigtig godt, siger en storsmilende direktør, Erik Høj, der mandag aften er blandt gæsterne til middag på kongeskibet Dannebrog, der ligger til kaj i Horsens, imens Dronningen gæster Silkeborg.   

Mandag sendte vi i anledning af Dronningens besøg en særudgave af 12-nyhederne op TV MIDTVEST. Se hele udsendelsen her. 

  


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Royalt.