Pensionister om gramseri i nattelivet: Vi kunne nøjes med kindkys

Er det nyt at gramse på hinanden i byen - det har vi forhørt os om til en julefrokost for seniorer

Seniorer på et plejehjemi i Viborg kan ikke forstå, at ungdommen har brug for alt det gramseri. Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV MIDTVEST

Gramseri i nattelivet er ikke unormalt, år man går i byen i dag. Men hvordan var egentlig før i tiden?

Til en julefrokost hos ældresagen i Viborg, var de ikke i tvivl. Sådan var det i hvert fald ikke, da de var unge. Det husker guldægteparret Jørgen og Inger Laursen tydeligt.

- Det gik bare stille og roligt, siger Jørgen Laursen.

Læs også Jill blev rørt ved 15 gange på en bytur på knap tre timer

Ikke noget med klap eller noget?

- Nej overhovedet ikke. Nej. Jeg tror ikke den første aften var der heller ikke kinddans.

Hver anden kvinde er blevet gramset på

Næsten hver anden kvinde har inden for det seneste år oplevet at være blevet berørt i nattelivet uden at have signaleret, at det var ok.

Det viser en undersøgelse fra Megafon.

TV 2 Echo har med et eksperiment på blandt andet Zwei Grose Bier Bar i Viborg vist, at det er helt normalt at blive berørt i nattelivet.

Her udstyrede de Jill Nissen med en sensordragt, der registrerer berøring på kroppen. Og på bare 2,5 time bliver hun berørt 15 gange.

Efter at have set videoerne fra eksperimentet, synes seniorerne på plejehjemmet dog ikke, at skylden alene ligger hos fyrene.

- Jeg synes, der er mange piger, der er meget udfordrende klædt når de går i byen, det er som om, de signalerer, at de godt vil røres ved, siger Inger Laursen.

TV Midtvest var med til en julefrokost for plejehjemsbeboere i Viborg - se indslaget herunder:

02:44

Hver anden kvinde oplever at blive berørt i nattelivet uden at have givet lov. Vi har vist optagelser til en gruppe pensionister. De er ikke imponerede.

Luk video