Jill blev rørt ved 15 gange på en bytur på knap tre timer

TV2 Echo har undersøgt, hvor udbredt uopfordret berøring er i nattelivet.

Jill Nissen har sagt ja til at være med i et eksperiment, der skal undersøge, hvor udbredt uopfordret berøring i nattelivet er. Foto: TV2 Echo

Mange unge mellem 18 og 35 går tit i byen. Men det er ikke altid en god oplevelse.

Det sker nemlig, at de unge oplever, at der er andre festglade unge, der ikke kan holde hænderne for dem selv.

Læs også Utryghed i nattelivet i Thisted efter chikane

TV 2 Echo har undersøgt, hvor stort et problem uopfordret berøring i nattelivet er. Det er foregået sådan, at TV2 Echo har udstyret unge med en sensordragt, der registrerer, hvor der sker berøringer, og hvor ofte.

Ét af de steder, hvor sensordragten har været i brug, er på Zwei Grose Bier Bar i Viborg. Her havde 24-årige Jill Nissen indvilliget i at gå i byen i dragten.

Der er flere, der har strøget mig op og ned ad armene. Men det er bare en helt almindelig bytur.

Jill Nissen. 

Udover dragten havde TV 2 ECHO også sat 11 kameraer op på  Zwei Grose Bier Bar, så de kunne følge Jill Nissen, mens hun bevægede sig rundt på baren.

Jill Nissen kan godt genkende, at uopfordret berøring er udbredt i nattelivet. Hun fortæller, at det også kan være svært at navigere i, hvad der er okay. 

- Det kommer rigtig meget an på, hvem det er, der rører ved mig, og hvordan mit humør er. Nogle gange synes jeg faktisk, det er meget fedt. Andre gange er det ikke fedt. Det afhænger også af, om det er en fyr, jeg synes, er interessant, fortæller hun. 

Jill Nissen er ikke alene

Der gik heller ikke længe, fra Jill Nissen kom ind på baren i Viborg, før der var den første kontakt. En mand tog armen rundt om hende, mens han lænede sig over for at snakke med hende. 

Jill Nissen pointerer, at hændelsen ikke er usædvanlig for hende.

- Jeg oplever rigtig tit, at fyre tager på mig. Det sker minimum én gang hver gang, jeg er i byen, og nogle gange sker det flere gange, siger hun. 

Ofte reagerer hun nærmest ikke på det.

Hun er en pæn pige. Hun er tiltalende. Men hvis hun synes, det var for meget, vil jeg gerne sige undskyld til det kære kvindemenneske

Gæst på Zwei Grose Bierbar.

- Jeg bliver ikke sur, fordi jeg ikke gider spilde min tid på det. Jeg vil hellere have det sjovt, og man bestemmer selv, hvordan man reagerer. Jeg vælger at tage det som en kompliment, så et klask i røven ikke skal ødelægge min aften, siger hun. 

Det er ikke kun Jill Nissens oplevelser, der illustrerer, at der er unge, der oplever, at andre rører ved dem, selvom de ikke har givet lov.

Læs også Årets største festaften i provinsen er blevet en fast tradition

I en helt ny Megafon-undersøgelse svarer 46 procent af unge kvinder, at de inden for det seneste år er blevet berørt, uden at have signaleret, at det var ok.

I samme undersøgelse er 49 procent helt eller overvejende enige i, at uopfordrede berøringer i nattelivet er et udbredt problem.

To berøringer på bagdelen

På Zwei Grose Bierbar i Viborg var der mange, der gerne ville i kontakt med Jill Nissen. Hun valgte at ignorere mange af de uopfordrede berøringer, hun blev udsat for.

Men det blev alligevel for meget for hende, da en mand i en rød skjorte kom for tæt på. Han tog sin arm rundt om hende og omfavnede hende flere gange. Han kyssede hende også på halsen. 

- Jeg synes ikke, det var helt vildt fedt, fortæller Jill Nissen.

Spurgt til, hvorfor manden gjorde det, svarer han:

- Hun er en pæn pige. Hun er tiltalende. Men hvis hun synes, det var for meget, vil jeg gerne sige undskyld til det kære kvindemenneske, siger manden, der ikke ønsker at få sit navn frem. 

Status på Jill Nissens bytur på 2,5 time er, at hun blev rørt ved 15 gange i alt. To af berøringerne blev registreret på bagdelen. 

Jill Nissen fortæller, at hun faktisk tror, der har været flere berøringer, hvis man tager armenene med, hvor dragten ikke dækker.

- Der er flere, der har strøget mig op og ned ad armene. Men det er bare en helt almindelig bytur, fortæller hun.