Online uddannelser er blevet populære efter coronakrisen

Uddannelsesinstitutionen VIA har i år fået 23 procent flere ansøgere til en række af sine netbaserede uddannelser. Forklaringen er formentlig, at coronakrisen har fjernet skrækken for virtuel undervisning.

VIAs netbaserede uddannelser i Viborg, Aarhus og Nørre Nissum til sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver og lærer har allerede modtaget 23 procent flere ansøgninger end sidste år.

Og det selvom ansøgningsfristen først er den 5. juli.

- Vi er jo bare glade for, at der er mange, der søger vores uddannelser, og vi synes, at netuddannelsen er et godt tilbud, og derfor er vi selvfølgelig glade for, at der er flere studerende, der har fået øje på det, siger Gitte Sommer Harrits, som er prorektor hos VIA University College.

Forklaringen er formentlig, at coronakrisen har fjernet skrækken for virtuel undervisning.

- Vi tror jo blandt andet, at det skyldes corona, og at nogen har fået mod på at tage en netbaseret uddannelse, fordi de måske har oplevet netbaseret undervisning og ikke oplever det som så fremmet mere, siger Gitte Sommer Harrit. 

Online undervisning giver fleksibilitet

En online uddannelse kræver selvdisciplin.

Men den giver også masser af fleksibilitet, og det er netop en af grundene til, at mange studerende vælger den digitale uddannelsesform.

- Hvis man har et familieliv med børn, der skal hentes eller er elitesportsudøver eller har nogle andre ting, man også gerne vil have tid til i sin hverdag, så er det jo mere fleksibelt, fortæller Gitte Sommer Harrit.

Selvom uddannelsesformen primært er digital, så skal de studerende et par gange i måneden mødes til fysiske forelæsinger ligesom de også skal arbejde i studiegrupper og i praktikpå eksempelvis sygehuse og i daginstitutioner.

- For der er noget vi bliver nødt til at mødes med hinanden om at lære, siger prorektoren.

Konkret havde VIA pr. 15. juni modtaget i alt 492 ansøgninger til sine netbaserede uddannelser til sygeplejerske, socialrådgiver og pædagog mod 401 ansøgninger til de tre uddannelser på samme dato i 2019.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.