Mand frifundet for at have krænket børnehavebarn

Det er ikke bevist, at en mand i Viborg Kommune skulle have trukket bukserne ned foran et børnehavebarn. Han er nu frikendt for anklagerne mod ham.

En enig domsmandsret fandt det ikke sandsynligt, at manden skulle have stået i puderum og trukket bukserne ned foran børn.
En enig domsmandsret fandt det ikke sandsynligt, at manden skulle have stået i puderum og trukket bukserne ned foran børn.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

En midaldrende mand har onsdag eftermiddag fået rettens ord for, at han ikke har blufærdighedskrænket et barn.

Manden var tiltalt for den 10. marts sidste år at have taget sine bukser og underbukser ned til anklerne foran et børnehavebarn, mens han var ansat i en børnehave et sted i Viborg Kommune.

Ifølge anklageskriftet skulle han have opfordret pigen til at berøre ham i og på numsen, men Retten i Viborg mener ikke, at den episode ikke har fundet sted. 

- Det forekommer usandsynligt, at tiltalte ville stå i det puderum med bukserne nede om anklerne, lød det i begrundelsen onsdag eftermiddag. 

Mandens forsvarsadvokat, Lars Thousig, var efterfølgende tilfreds med rettens afgørelse.

- Jeg er glad for, at min klient er blevet renset. Han har fra starten sagt, at han var uskyldig. Det har holdt hele vejen, så det er jeg glad for på hans vegne, lød det.

Også den frifundne mand gav efterfølgende udtryk for lettelse over udfaldet, som han har ventet omkring et år på. Det fortæller TV MIDTVEST's reporter i retten.

Barnet gav forskellige forklaringer

I formiddag blev der i retten afhørt flere vidner, ligesom der også blev afspillet videoafhøringer af dels barnet, der var centrum i sagen og et andet barn, man også mente havde været til stede ved den episode, der var beskrevet i tiltalen. 

Moren til det barn, politiet opfattede som forurettet i sagen, var et af de vidner, der tog plads i vidneskranken. Hun fortalte, at barnet var kommet hjem og havde fortalt nogle ting, der fik hende til at ringe til politiet allerede samme aften. 

Barnet fortalte, at hun havde set en "voksen diller", og at hun havde leget "røv-leg" med den tiltalte i et puderum. Ifølge moren havde barnet også sagt, at hun ikke måtte fortælle det, fordi den tiltalte så ville blive sur, ligesom moren beskrev, at barnet havde ændret adfærd efter den dag og blandt andet ikke ville tilbage i børnehaven.

Den tiltalte har hele tiden nægtet sig skyldig og afvist, at han overhovedet har været sammen med børnene i det puderum. Og det mente en enig domsmandsret altså heller ikke, at der var blevet bevist. 

Blandt andet blev der i dommen lagt vægt på, at pigens forklaring på videoafhøringen ikke stemte overens med det, hun havde fortalt sin mor. 

- Rettens synes, at der var større forskel på de to forklaringer, end anklagemyndigheden gjorde, da der blev rejst tiltale, og det er nu en gang sådan, det er. Vi har forskellige holdninger til det, og det er sådan retssamfundet fungerer, sagde Jakob Kjær, specialanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, efterfølgende. 

Om anklagemyndigheden vil anke dommen, skal Statsadvokaten nu vurdere.