Lukning af bageri koster 45 jobbet i Viborg

Lantmännen Schulstads produktion i Viborg lukker ved udgangen af næste år. Produktionen flyttes til Sjælland.

Schulstads bageri i Viborg trækker stikket med udgangen af næste år.

Lukningen skyldes, at der er økonomiske fordele i at have hele produktionen af hvedebrød samlet i Avedøre, men det betyder, at 45 ansatte mister deres arbejde i Viborg.

- Baggrunden for, at vi med udgangen af 2020 planlægger at lukke i Viborg, er, at vi overordnet investerer i en ny linje til produktion af toast og sandwich, som skal erstatte en linje fra Viborg fra 1982, og en linje i Avedøre fra 1975, fortæller administrerende direktør i Lantmännen Schulstad A/S, Allan Christiansen. 

Medarbejderne i Viborg er blevet orienteret om lukningen. Direktøren håber, at den lange varsel kan give dem god tid til at overveje, hvad der så skal ske i deres arbejdsliv.

Ifølge den administrerende direktør bliver medarbejderne i Viborg hjulpet videre, hvis de ønsker det. Blandt andet vil Lantmännen Schulsted finde et genplaceringsbureau samt sørge for, at medarbejderne kommer på efteruddannelse, hvis de ønsker det. 

- Mange af vores medarbejdere har sparet op til seks ugers efteruddannelse, og det vil vi selvfølgelig gøre brug af og på den måde hjælpe bedst muligt til, at de enkelte medarbejdere kan blive opkvalificeret til nogle af de ting, de gerne vil ud og arbejde med, siger Allan Christiansen og uddyber, at de medarbejdere, der bliver i virksomheden og arbejder helt frem til lukningen i 2020, desuden vil blive belønnet med en økonomisk håndsrækning.

Schulstads bageri i Viborg trækker stikket med udgangen af næste år

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.