Jæger skød og dræbte jagtkammerat: - Det er mit livs værste mareridt

Den 66-årige jæger, der i januar skød og dræbte sin jagtmakker i en ulykke, skal nu for en dommer ved Retten i Viborg. Han er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Det var her i skoven mellem Karup og Thorning, at en 66-årig mand skød sin jagtkammerat ved et uheld.
Det var her i skoven mellem Karup og Thorning, at en 66-årig mand skød sin jagtkammerat ved et uheld.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

I dag begynder retssagen mod den nu 66-årige jæger fra Kjellerup, der søndag den 9. januar i år skød og dræbte sin 57-årige jagtkammerat, fordi han tog fejl af sin makker og et anskudt dyr.

Ulykken skete om morgenen i et skovområde ved Sangildvej mellem Karup og Thorning, hvor de to var på jagt sammen. Klokken 08:11 affyrede den 66-årige et skud, som ramte den 57-årige fra Viborg-området i benet, og under en time senere blev han erklæret død af en ambulancelæge.

Dengang forklarede den 66-årige, at han skød, fordi han troede, han sigtede mod en anskudt kronhind. Men han tog fejl og dræbte i stedet sin jagtkammerat med skuddet. 

TVMIDTVEST har været i kontakt med den 66-årige jæger. Han ønsker ikke at lade sig interviewe, men siger:

- Jeg har ikke lyst til at udtale mig, for jeg har haft og har det ad helvede til. Det, der skete, var mit livs værste mareridt, og det har været en frygtelig sommer.

- Jeg tænker også meget på de efterladte. Det er klart, når vi har kendt hinanden i så mange år og også er kommet sammen privat. 

Fængselsstraf og konfiskering af våben

Siden jagtulykken har politiet efterforsket sagen, og torsdag klokken 09:00 skal den så for Retten i Viborg som domsmandssag.

Den 66-årige er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, og politiets anklagemyndighed går efter, at han skal have en fængselsstraf. Det står der i anklageskriftet, som TV MIDTVEST har fået aktindsigt i.

Begrundelsen for tiltalen er, at han ”afgav et skud med sin jagtriffel uden forinden at have sikret sig, at der ikke var personer i skudretningen, hvorved han ramte forurettede med skuddet, der afgik ved døden som følge heraf.”

Udover en fængselsstraf går anklagemyndigheden efter at få konfiskeret den jagtriffel, som blev affyret under ulykken.