57-årig mand dræbt af skud under jagt

En jæger er søndag morgen død, efter han blev ramt af skud fra sin jagtkammerat.

Ulykken er sket på Sangildvej sydøst for Karup.
Ulykken er sket på Sangildvej sydøst for Karup.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST
Opdatering

OPDATERING

Søndag 16.27: Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at det var en kronhind - og ikke et rådyr, som det ellers først fremgik af pressemeddelelsen - som den 65-årige troede, at han afgav skud imod.

  En 57-årig mandlig jæger fra Viborg-området er søndag morgen død, efter han blev skudt af en 65-årig medjæger. Episoden skete under en jagt nær Sangildvej i Karup, hvor de to var på jagt sammen. 

  I en pressemeddelelse skriver Midt- og Vestjyllands Politi, at de foreløbige undersøgelser viser, at den 65-årige afgav et skud på omkring 100 meter under jagten, fordi han troede, det var en anskudt kronhind. 

  Det var dog den 57-årige, han ramte i stedet. 

  Hændelsen blev anmeldt af skudafgiveren klokken 08:11, og den 57-årige blev erklæret død af en ambulancelæge klokken 09:00. 

  Den afdøde jæger blev søndag eftermiddag hentet af Falck.
  Den afdøde jæger blev søndag eftermiddag hentet af Falck.
  Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

  Den 65-årige er i første omgang sigtet for uagtsomt manddrab, men flere sigtelser kan komme til efter afhøring af manden og flere undersøgelser af gerningsstedet, skriver politiet. 

  Søndag eftermiddag arbejder politiet stadig på stedet, bekræfter vagtchef Allan Riis fra Midt- og Vestjyllands Politi. 

  De pårørende er underrettet. 

  Danmarks Jægerforbund: Forfærdelig og tragisk ulykke

  Ulykken har også fået Danmarks Jægerforbund til at sende en pressemeddelelse ud, hvor pressechef Torsten Lind Søndergaard kalder ulykken forfærdelig og tragisk. 

  - Alles tanker er hos de pårørende. Der er ingen tvivl om, at ulykken påvirker alle landets jægere og deres familier ganske dybt, siger han. 

  Forbundet har ikke yderligere kommentarer til sagen, mens politiet efterforsker sagen.  

  Fire dødsulykker på tyve år

  Jagtulykker med dødelig udgang er meget sjældne herhjemme.

  I november 2010 mistede en 41-årig livet, efter at han blev ramt af et vådeskud under en jagt i Ølstykke. Han deltog i et større jagtselskab og blev dræbt, da en af de andre jægeres våben gik af.

  En 33-årig mand blev i december 2006 dræbt under en duejagt nær Stenlille på Midtsjælland. Han rejste sig op foran en anden jæger og blev ramt i baghovedet på mindre end en halv meters afstand.

  Den 1. september 2002 blev en 12-årig dreng dræbt, da han på jagt med sin far mellem Hobro og Randers blev ramt af et skud.