Grundfos forsøger at undgå fyringer, men kan ikke love noget

Bjerringbro-virksomheden har indført en lang række ændringer i produktionen for at undgå coronasmitte.

Fredag og mandag måtte medarbejderne hos Grundfos blive hjemme, men allerede tirsdag klokken syv kunne de igen møde på arbejde.

Men selvom produktionen nu er igang igen, så vil produktionsdirektøren Anders Lund Hansen ikke love, at coronakrisen ikke kan komme til at koste jobs.

- Vi tager løbende bestik af vores salgssituation, og hvordan det her breder sig. Det eneste jeg kan love helt ærligt, det er, at vi er fuldstændig åbne og transparante. Vi fortæller tingene til vores medarbejdere, som de er, slår han fast i et interview med TV MIDTVEST i dag.

Klædt om hjemmefra

Grundfos har måtte indføre en lang række tiltag for at sikre en sikker produktion. De tiltag har da også kunne mærkes, forklarer han.

- Bøvlefaktoren er lidt højere, om man så må sige. Vi plejer jo at kunne glide frit rundt omkring i fabrikkerne, så nej, vi kan ikke holde den helt samme kadance, som vi kunne før det her blev sat i værk, siger Anders Lund Hansen.

Produktionsdirektøren fortæller, at især erfaringer fra afdelingerne i Kina og Italien gjorde, at de hurtigt kunne sikre produktionen, da det blev nødvendigt her i Danmark. 

Der er nu to indgange, så alle medarbejdere ikke skal ind samme vej, ligesom fabriksmedarbejderne er blevet delt op i hald af maksimalt 20 personer. Folk skal møde ind i arbejdstøj, så de undgår omklædning, og kontorfolk må slet ikke komme på området.

De fleste virksomheder må i de her dage finde nye måder at arbejde på. Alle, der kan, skal arbejde hjemmefra, men hos landsdelens største arbejdsgiver - Grundfos i Bjerringbro - må produktionen af pumper holdes i gang. Og det stiller store krav til både ledelse, medarbejdere og de fysiske rammer.